Allah'ın izniyle Türkiye de kardeşlik ve barış kazanacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin Kadir Has Spor Salonu’nda düzenlediği Kayseri İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, terörizmin asla ve asla kazanamayacağını belirterek, “Allah’ın izniyle barış kazanacak” dedi. Kürt sorununun çözümü için önceki gün Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’yla biraraya gelen Erdoğan, görüşmeye doğrudan atıf yapmadan ve Zana adını vermeden şunları söyledi:

“Bu bir terör örgütü dediğini duydunuz mu? Diyemez, onu demek yürek ister. Batılı diyor ama bunlar diyemiyor. Çünkü onları oraya gönderen terör örgütü de ondan. Onların sayesinde oy aldılar ve oraya geldiler. Onun için aksini söyleyemezler. Bu parti içinde yanlışları görenler, terörle çözüme varılamayacağını görenler terörün kanlı yüzünü görenler artık cesaretle çıkıp doğruları söylüyor. Yanlışlara itiraz ediyorlar. Biz artık sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Terörizmin asla ve asla kazanamayacağı, bu kirli süreçten sağduyulu insanların çıkıp hakkı söylemelerini arzu ediyoruz. Allah’ın izniyle, Türkiye’de kardeşlik ve barış kazanacak. Sağduyu kazanacak. Tüm senaryoları boşa çıkartıyoruz, boşa çıkartacağız. El ele, gönül gönüle, 2023 yılı hedeflerine varacağız. İşte bunlar, 10 yıllar boyunca fare korkusuyla tir tir titrediler. Türkiye’nin etrafını da duvarlarla çevirdiler. Fare korkusundan uyku bile uyuyamadılar. Her tıkırtı duyduklarında sustular, gaflet örtüsünü üzerlerine çektiler. Sayın Kılıçdaroğlu, siz merak etmeyin, bu ülke de bu millet de farelerden korkacak, kemirgenlerden ürkecek değildir. Değil fare, üzerimize gelen aslan, kaplan olsa hatta Akif’in dediği gibi ‘cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz’ Biz böyle bir milletiz. Hükümete muhalefet edeceğim derken, bir bakıyorsunuz terörün ağzıyla, bir bakıyorsunuz Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşuyor. Ben böyle yetersiz, böyle acemi bir genel başkana hiç bir şey söylemiyorum. Allah CHP seçmenine sabır versin. Bakın biz içeride de dışarıda da kimlerle mücadele ediyoruz görün. Dışarıyla mücadele etmek kolay ast olan içerdekiyle mücadele etmek. Onun için ben CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Ardından gittiğiniz bu genel başkan bu milletin değerleriyle omuz omuza değil, İsrail ile Baas rejimi ile omuz omuza.”



Kayseri mesajı

Ak Parti Kayseri Kadın ve Gençlik Kolları, Başbakan Erdoğan’a il kongres’nin yapıldığı Kadir Has Spor Salonu’nda sürpriz hazırladı. Erdoğan’ın gelişi için 5 gündür gece gündüz çalışan partili genç ve kadınlar, salonda izleyicilere açık 3 tribünde de gösteri yaptı. Partililer giydikleri beyaz tişörtlerin önünde Erdoğan’ın portresi, arkasında ise “Başkanın Adamları” yazıyordu. Ellerinde de mavi atkılar. Erdoğan, salona girerken de, “Başkanın adamları” pankartları açan gençler, aynı zamanda kafalarının arkasına Başbakan’ın maskesini taktı.

İşte ona aşığız başkan

Diğer tribünde ise Melik Gazi Gençlik Kolları’ndan gençler, 20 metreye 12 metre büyüklüğündeki Erdoğan portresi açtı. Portrede, “Sert sert bakışın, dimdik duruşun, bir de o kükreyişin yok mu, işte biz ona aşığız başkan. Başkanın adamları” yazıyordu. 3’üncü tribünde ise Ak Parti Kayseri Kadın Kolları, hazırladıkları papatya şeklindeki dövizlerle slogan attı. Dövizlerle, “Rahat ol Türkiyem emin ellerdesin. Allah Seni Korusun” yazısı oluşturdu. Başbakan da il yöneticilerine, “Kongreyi niye şehir stadyumunda yapmadık?” diye sordu. Kadın Kolları ve gençlere de dönerek “Bunun rövanşını daha sonra alacağız” diye seslendi. 
Editör: TE Bilisim