Türkçe olimpiyatlarının kapanış törenine eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı. “Gurbet aynı zamanda garipliktir” diyen Erdoğan, “Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti bitmelidir. Bitsin istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan'ın bu konuşması büyük alkış aldı. Alkışlar üzerine Erdoğan “Doğrusu ben şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim” dedi.

TÜRKÇE AŞKIN, SEVDANIN DİLİ OLDU

Türkçe'ye katkılarından dolayı, tüm okul yöneticileri ve desteği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, “Elbette en büyük takdiri Türk Okulları'nda görev yapan öğretmenlerimiz hak ediyor. Türkçe her zaman aşkın sevdanın dili oldu. Bu dil hiç bir zaman kültür baskısının dili olmadı. Türkçe her zaman hoş görünün, her zaman barışın dili oldu. Türkçe çok geniş bir coğrafyandan kazandığı kelimeler ile çok büyük bir dili kucakladı. Bir sevgi medeniyetinin lisanı oldu. Türkçe'nin büyük ustası Yusuf Has Hacip'i saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA, Hürriyet

Editör: TE Bilisim