Kadir Topbaş’a anlamlı ödül…
Üç  yıl önce Kartal Yakacık’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Kadir Topbaş’ın himayesinde  hayata geçirdiği  “Sanatçı Yaşam Evi” projesi ile pek çok sanatçının sığınma yeri olan merkez, beş yıldızlı bir düzenle hizmet vermeye devam ediyor. Yaşam evinin sakinleri arasında yapımcı, senarist Tunca Yönder, oyuncu Ayten Erman, Mehtap Anıl, Türk Halk Müziğinin unutulmaz seslerinden Müzeyyen Üner  gibi isimlerinde yer aldığı çok sayıda sanatçıya hizmet eden mekan  başarılı çalışmaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. “Sanatçı Yaşam Evi”nde maddi sıkıntılar nedeniyle büyük zorluklar yaşayan sanat dünyasının emekçileri burada huzur buluyorlar. Kartal sahili manzaralı, çam ağaçlarının içindeki tesiste 24 saat sağlık görevlisi, diyetisyen sanatçılara hizmet ediyorlar. Dinlenme salonları ve çeşitli yaşam alanlarıyla donatılan evde kalan sanatçılar kötü günlerin izlerini silmeye çalışıyor.
Engelsiz Yaşam Vakfı yöneticileri de bir süredir takip ettikleri bu başarılı ve önemli projenin mimarı olan Başkan Kadir Topbaş’a bu yıl özel ödül vermeyi  uygun gördüklerini açıkladılar. Vakfın  başkanı Atilla Kaplakarslan “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu ödülü verirken gerekçemiz hazırdı. Hata bir değil iki gerekçemiz birden var; Yardıma muhtaç kimsesiz sanatçıların önündeki engelleri kaldırarak, Sanatçı Yaşam Evi projesini başarılı bir şekilde hayata geçirdiği ayrıca İstanbul’u engellilerin yaşayabileceği bir şehir haline getirme çabalarından dolayı bu özel ödülü anasının ak sütü gibi hak etmiştir” dedi.
Başkan Kadir Topbaş’a ödülü, 12 Ocak günü Wow  Convention Hotel’de düzenlenecek ve pek çok ünlü sanatçı ve iş adamanın yanı sıra çeşitli kuruluşların da ödüllerini alacakları gala gecesinde kendisine takdim edileceği belirtildi…
Editör: TE Bilisim