Devletin zirvesi ve siyasi liderler vatandaşların bayramını kutladı. Mesajlarda, birlik ve beraberlik vurgusu dikkat çekti. Terörle mücadelede kararlılık dile getirildi. Suriye ve Myanmar'da yaşanan dram da unutulmadı.

Ramazan Bayramı arifesinde devletin zirvesi yayımladıkları mesajlarla vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şunları söyledi:

"Türkiye'nin gelişmesini engellemeye, halkın huzur ve esenliğini bozmaya çalışanlara asla izin verilmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Suriye'de akan kanın durması, Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşması en içten dileğimizdir. Türkiye, bölgemizde ve dünyada barışın, huzurun, güvenin ve istikrarın tesisi amacıyla elinden gelen gayreti bundan sonra da gösterecektir."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de Türkiye'nin, bir çok toplumsal soruna ve terör gibi problemlere karşı en büyük güvencesinin, kardeşliği, birliği ve dayanışma gücü olduğunu söyledi.

Çiçek, "Son dönemde artan terör olayları, Suriye'de ve Myanmar'da dökülen masum kanlar, bayramı buruk kutlamamıza sebep olmaktadır. Huzur ve güvenliğimize kasteden, ülkemizin daha fazla güçlenip kalkınmasına engel olmaya çalışan terörün bir an evvel bitmesi ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın bir an evvel durması en büyük temennimizdir" diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başbakan, mesajında, şunları dile getirdi:

'''Millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, toplumsal barışımızın, barış içinde birarada yaşama arzumuzun adeta test edildiği, sınava tabi tutulduğu bir süreç yaşıyoruz. Değerli vatandaşlarım, yıllardır bizler, ülkemizin güven ve istikrarını güçlendirmek, huzur ve refahını arttırmak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek adına yoğun bir gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki, bu icraatlarımız sayesinde, geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramı sosyal paylaşım sitesinden kutladı.

Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarımızın ve islam dünyasının mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlar, ülkemize ve insanlığa esenlikler getirmesini dilerim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajında da teröre lanet vardı.

Bahçeli, "Aziz milletimiz son bir aydır azap ve ızdıraplarla sınanmış, bayrama gelesiye kadar acı ve kayıpları fazlasıyla yaşamıştır. Temennim bayramın tehdit edilen kardeşliğimizi ve birliğimizi daha da perçinlemesi, karşı karşıya kaldığımız ağır meselelerin üstünden gelme konusunda güç ve ilham vermesidir" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim