Vefat eden annesi Medine Haberal'ın cenazesine katılmak için izin verilen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, 25 kişilik bir jandarma ekibi eşliğinde ambulansla İstanbul'dan Zonguldak'a götürüldü. Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba evine getirilen Mehmet Haberal, jandarmanın etrafında koridor oluşturduğu ambulanstan inerek kardeşi Ali Haberal ve yakınlarıyla kucaklaştı. CHP milletvekili Mehmet Haberal, annesinin tabutunu görünce rahatsızlandı. Merdivenlerden yakınları tarafından indirilen Haberal, taziye için eve gelenlerle el sıkıştı.

Bu arada, Mehmet Haberal'ı görmeye gelenlerle jandarma arasında zaman zaman arbede çıktı. Polis ve jandarma ekipleri evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mehmet Haberal, Yayla Mahallesindeki çalışma ofisinde taziyeleri kabul etti. Medine Haberal'ın cenazesinin Bahçelievler Mahallesindeki baba evine getirilmesinin ardından helallik istendi, dua okundu.

BAYKAL'LA BİRLİKTE GELDİ

Acılık Camisi'ne Mehmet Haberal ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal birlikte geldi. Haberal ve Baykal, izdiham nedeniyle cenaze namazı kılınana kadar camide bekledi.Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın yanı sıra Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, parti yöneticileri ve milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU: ANNESİYLE VEDALAŞMALIYDI

Haberal'ın acısını paylaşmaya geldiklerini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Annesini hayattayken görmek isterdi, elini öpmek isterdi, hayır duasını almak isterdi. Bu konuda söz verilmişti, verilen sözler yerine getirilmedi. Bu saatten sonra, verilen sözlerin hiçbir anlam ifade etmediğini artık hepimiz biliyoruz. Bir insanın acısını paylaşmak, bu koşullarda olmamalı. Bir insanın annesiyle vedalaşmasına imkan verilmeliydi, ama yapılmadı. Bu ülkede adalet dediğimiz kavramın olmadığını, vicdan dediğimiz kavramın artık sustuğunu görüyoruz. Bu büyük bir acı.''

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından dualar edildi. Daha sonra, Mehmet Haberal, Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Hüsamettin Özkan ve Sinan Aygün'le bir süre sohbet etti. Haberal, hep birlikte cenazeye omuz verilmesinin ardından, kendisine refakat eden görevlilerle birlikte camiden ayrıldı. Cenaze, daha sonra Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın annesinin cenaze töreninde taziyeleri kabul ederken, asker personel tarafından "acele etmesi gerektiği" şeklinde uyarıldığı yönündeki iddiaların yanlış anlamadan kaynaklandığı bildirildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, yaptığı yazılı açıklamada, “Çeşitli basın yayın organlarında Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal’ın cenaze töreninde taziyeleri kabul ettiği sırada, askeri personelin kendisini ‘acele etmesi gerektiği’ şeklinde uyarması üzerine, ‘Vefa göstererek, cenaze törenine katılan kişilere nezaket gösterilmesi gerektiğini’ bildirerek tepki gösterdiği ileri sürülmüştür” dedi.

Bu iddianın tamamıyla bir yanlış anlamadan kaynaklandığını bildiren Helvacı, bu uyarının Haberal’a askeri personel tarafından değil, cenaze töreni sırasında hazır bulunan aile fertleri tarafından, Haberal’ın mevcut sağlık koşulları itibariyle yorulmamasını teminen yapıldığını belirtti. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim