Melih Gökçek'e yumurtalı protesto

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Ankara İzmir Caddesi'nde incelemelerde bulunduğu sırada Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından yumurta atıldı. İki üniversiteli gözaltına alınırken, bazılarının mağazalara kapatılarak dövüldüğü, bir kadının kolunun kırıldığı belirtiliyor.

sendika.org'un haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın kürtajı cinayet olarak gördüğünü açıklamasına Twitter üzerinden destek veren, kadınlara hakarete varan açıklamalarda bulunan ve son olarak da Samanyolu Haber'de "Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün" sözlerini sarf eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, kadınlar tarafından protesto edildi.



Kendilerini 'Üniversiteli Kadın Kolektifi' üyesi olarak nitelendiren kadınlar, kürtaj yasağına Twitter üzerinden destek veren, katıldığı bir televizyon kanalında "Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün" dediğini öne sürdükleri Gökçek'i protesto ederek yumurta attı.


Kızılay'da İzmir Caddesi'nde bulunan Gökçek, Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri tarafından yumurtayla protesto edildi. Yumurtalar Gökçek'e isabet ederken cadde bir anda karıştı. Çok sayıda koruma ve sivil polis üniversitelilere saldırdı.

Protestoyu gerçekleştiren Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk adlı iki üniversiteli kadın, önce bir mağazaya kapatıldı, ardından gözaltına alındı.


İŞTE O ANLAR...
Oynat
Yumurtalardan bazıları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e isabet etti. Korumalar Gökçek'i çembere aldı. Yumurtalı protesto eylemini düzenleyen üniversite öğrencileri Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk önce bir mağazaya kapatıldı, ardından gözaltına alındı. Gökçek ise, programına devam etti.

 (Milliyet, Sol Haber, Sendika.org)


Editör: TE Bilisim