Tayyar, Twitter'dan "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla yaptığı açıklamalarda Şahin hakkında oldukça ağır suçlamalarda bulundu. Bakan Şahin'in, dinleme olayında bir hukuksuzluk olmadığını söylemesine sinirlenen Tayyar, Şahin'e "tümden yalan" diye çıkışarak, "Anlaşılıyor ki bakan, önüne konan kağıdı olduğu gibi imzalamış." dedi.

BAKAN BÜROKRASİYE TESLİM OLDU
Soruşturma bitmeden bakan Şahin'in "hukuksuzluk yok" diyerek kesin hüküm verdiğini ileri süren Tayyar, bunun bakana yakışmadığını ifade ederek, " Anlaşılan bakan kafasında işi bitirmiş, bürokrasiye teslim olmuş." şeklinde açıklamada bulundu.

AÇIKLAMAZSA NAMUSSUZDUR...
Soru önergesine verilen cevaba oldukça sinirlenen Şamil Tayyar, Şahin'in bundan sonra yapacağı açıklamaları tümden reddettiğini söyledi.. Şahin'in kendisini kandıranlardan hesap sormasını isteyen Tayyar, ellerinde bilgi olduğu halde açıklamayanları ise namussuz ilan ederek; "Bakan kendini kandıranlardan hesap sormazsa o önergenin altında kalır. İnsanların haysiyeti siyasi ikballerinden daha önde gelmez. Buradan ilan ediyorum: suç işleyenler ya hesap verecek ya hesap verecek. Ellerinde farklı bilgi olanlar açıklamazsa da namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir." dedi.

SUÇ ŞEBEKESİ
Tayyar açıklamalarını daha da sertleştirerek, emniyet ve Gaziantep'teki yerel siyaseti zan altında bırakacak ifadeler kullandı. Tayyar, "Neye mal olursa olsun, Gaziantep'teki emniyet, yerel siyaset ve Ankara'ya uzanan suç şebekesini çökertinceye kadar mücadeleye devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

İŞTE TAYYAR'IN AÇIKLAMALARI
İçişleri Bakanı, bir soru önergesine cevap verirken, gündeme getirdiğim Gaziantep'teki dinlemelerle ilgili cevap vermiş.

Bakan diyor ki: 5 müfettiş araştırdı hukuksuzluk yok. Tümden yalan. Anlaşılıyor ki bakan, önüne konan kağıdı olduğu gibi imzalamış.

Daha önce 2 polis müfettişi görevlendirildi ve sonuçlandırmadan bıraktılar. 2 polis müfettişi ise çalışmasını sürdürüyor. Hal böyleyken; henüz soruşturma bitmeden kesin hüküm bildirmek bir bakana yakışmamıştır. Anlaşılan bakan kafasında işi bitirmiş, bürokrasiye teslim olmuş.

Bundan sonra yapacağı tüm açıklamaları reddediyorum, soruşturma bitmeden fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Bakan kendini kandıranlardan hesap sormazsa o önergenin altında kalır. İnsanların haysiyeti siyasi ikballerinden daha önde gelmez. Buradan ilan ediyorum: suç işleyenler ya hesap verecek ya hesap verecek. Ellerinde farklı bilgi olanlar açıklamazsa da namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir.

Neye mal olursa olsun, Gaziantep'teki emniyet, yerel siyaset ve Ankara'ya uzanan suç şebekesini çökertinceye kadar mücadeleye devam edeceğim."

(Medyaradar)
Editör: TE Bilisim