THY'den yapılan açıklamada toplam 305 kişinin iş akdinin feshedildiği belirtildi. Şirket, eylem nedeniyle 2 milyon dolarlık maddi zararın olduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 17 bin personeli olan Türk Hava Yolları'nda çalışanların büyük bir kısmı ağır baskı ve engellemelere rağmen şirketine zarar verecek kanunsuz eyleme destek vermemiştir. Şirketine sahip çıkan ve özveriyle çalışan arkadaşlarımıza bir kez de kamuoyunun huzurunda teşekkür ediyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen yasadışı eyleme katılan ve görevine gelmeyen Türk Hava Yolları A.O'dan 260, THY Teknik A.Ş.'den ise 45 kişinin 2822 sayılı Kanunun ilgili maddeleri gereğince iş akitleri feshedilmiştir. Şirketine zarar veren, yolcularımızı mağdur eden kişilerle birlikte yola devam edilmesi mümkün değildir.

100 BİNİN ÜZERİNDE YOLCU MAĞDUR OLDU

Sendika yöneticileri 29 Mayıs 2012 saat 03.00'dan itibaren uçucu ekiplerin bir kısmının uçuşa gitmelerini psikolojik taciz ve fiziki müdahaleyle engellemiştir. Bu engellemeler sonucunda kabin ekiplerindeki eksiklikler nedeniyle 223 uçuş iptal edilmiştir. İptal ve gecikmeler nedeniyle 100 binin üzerinde yolcu mağdur olmuştur.

EYLEME KATILANLARA DAVA

Halka açık bir şirket olan Türk Hava Yolları, hissedarlarının hak ve menfaatlerini korumak için uğradığı maddi zararın sendika yönetimi ve eyleme katılanlardan tazmini için dava açılmasına karar vermiştir. Ayrıca yasadışı eylem çağrısı ve eylemle ilgili olarak ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur. İş barışını tehlikeye atacak ve şirketimize zarar verecek hiçbir davranışa müsaade edilmeyecektir." İşten çıkarmalar nedeniyle takviye personel iş başı yaptırılarak, uçuşlardaki aksamaların giderildiği öğrenildi.

HAVA-İŞ: EYLEMLER SÜRECEK

Hava-İş'in Dış Hatlar Terminali'ndeki eyleminin devam edeceği bildirildi. Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, işten çıkarmalarla ilgili gerekli suç duyurularında bulunduklarını kaydetti.


Editör: TE Bilisim