American Express Sailing Regatta’nın ilk yarışı American Express Bosphorus Cup, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın’ın ev sahipliğinde, Org Sports tarafından ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonu ile 1-3 Haziran tarihleri arasında yapıldı. 11’inci yaşını kutlayan ve İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası eşliğinde izleyenlere heyecanlı bir haftasonu yaşatan yarışa bu sene 70 tekne katıldı. Yelkenciler, Haziran sonunda yapılacak olan Porto Cervo Melges 32 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanabilmek için kıyasıya yarıştı.

2002 yılından bu yana yapılan yarış, her sene olduğu gibi bu sene de izleyicilerden büyük ilgi gördü. American Express Bosphorus Cup izleyicileri, ilk gün ve final günü yarışları Caddebostan sahilden takip ettiler. American Express özel davetlileri, 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Boğaz Etabı için Reina’da yaratılan özel alanda gün boyunca keyifli dakikalar geçirdiler. Virgin Radio DJ’lerinin eşliğinde yelkenlileri izleyen davetlileri, Emporio Armani ve Porsche Design 2012 Yaz koleksiyonunun sunulduğu defilelerin yanı sıra, özel indirimli satışlar da yapıldı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun alanı, birbirinden çekici ürünlerin sunulduğu ve ikram edildiği farklı markalara ait stand alanları ve her yıl artık bir gelenek haline gelen grafolog ve numerolog danışanları, davetliler tarafından büyük ilgili gördü.

Yarış sırasında davetliler, Instagram üzerinden çektikleri yelken fotoğraflarını #yelkenlerbogazda hashtag’i ile sanal ortamda da paylaştılar ve bu fotoğraflar Reina’daki dev Instawall’a yansıtıldı. Yarış sırasında fotoğraf çekerken renkli görüntüler veren davetlilerin çektiği fotoğraflar jüri tarafından değerlendirildi ve en iyi fotoğrafı çeken kişi Istanbul Sailing Academy’den yelken eğitimi kazandı.

Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar çifti yarışları Reina'dan izledi.

American Express Bosphorus Cup yarışını Reina’dan seyreden yelken tutkunları arasında Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın’nın yanı sıra, Eda Taşpınar ve Bora Kozanoğlu, Elif Gönlüm, Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ, Gül Gölge Saygı, Can Artam, Zeynep Madra, Tolga Sezgin, Esra Oflaz ve Ziya Güvenkaya, Pelin Akat ve oğlu Emre Kaynar, Ayten Danışman ve oğlu Mehmet Cem gibi tanıdık simalar da vardı.
Yarışın ödül töreni ise 4 Haziran akşamı Suada’da gerçekleştirilecek.


Can Artam, Livia Zacharovska ile birlikte yarışları izledi. 


Arzum Onan, Mehmet Aslantuğ, Can Aslantuğ


Emre Kaynar, Pelin Akad


Elif Gönlüm

Gül Gölge Saygı
Editör: TE Bilisim