Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; "Bugün böyle bir şeyi söylemek istemezdim, ama söylemek zorundayım. Spor denilince ağırlıklı Türkiye’de futbol akıla geliyor. Ama maalesef dün akşam işte bir final maçında. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo, bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür”

“Ortada bir netice var ve futbolun 3 neticesi var. Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet. Bu 3 neticeye de katlanmak durumundasınız. Eğer bu 3 neticeye katlanamayacaksan, bu işi yapma. Fair Play denilen olay budur. Çok daha ilginci bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler çok daha bu noktada ahlaki bir standarda kavuşsun, ulaşsın diye. Ama baktık ki sadece bayanların ve çocukların olduğu maçlarda bile aman yarabbi küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya böyle bir futbol seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken baktık ki aman yarabbi hanımlarda da felaket bir tablo var"

 “Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, polis araçlarını, her şeyi devirmek. Bu nedir ya? Bunu biz terörde görüyoruz. Ama bu tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum. Bu noktada üzgünüm ve Galatasaray’ı da tebrik ediyorum, kutluyorum” 
Editör: TE Bilisim