2,5 saatlik kupa krizi...

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF'nin 'kupayı başka bir yerde verelim' teklifi Galatasaray tarafından kabul görmedi. Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi.Yaklaşık 2 buçuk saattir süren kupa krizi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı.

Bu gelişmelerin ardından kupa Galatasaray'a verilmek üzere soyunma odasına götürüldü. Fakat bu duruma Galatasaray yöneticileri tepki gösterdi. Abdurrahim Albayrak, "Biz kupayı sahadaki mücadelemizle hak ettik ve hakkımız olan kupayı sahada almak istiyoruz" dedi. Ardından kupa soyunma odasının önünden götürüldü.
Uzun süren görüşmelerin ardından bir sonuç çıkmayınca, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören başbaşa bir görüşme yaptı ama bu görüşmeden de bir sonuç çıkmadı.


BAŞBAKAN DEVREDE


Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sorunun çözüldüğünü Galatasaray'ın hakkettiği kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alacağını söyledi.


KUPA TÖRENİ TÜNELİN ÖNÜNDE YAPILACAK


Başbakan'ın devreye girmesiyle kupa krizi aşılırken, sahaya çıkış tünelinin önünde yapılacak kısa tören için güvenlik güçleri önlem almaya başladı.

KUPA KRİZİNDEN NOTLAR

- Polis güvenlik görevlisi kıyafeti giyen ve reklam panolarının arkasına saklanan Fenerbahçe taraflarına yönelik bir operasyon başlattı.
- Galatasaray yöneticileri ve futbolcular Şükrü Saracoğlu Stadı koridorlarında kupa krizinin çözülmesini bekliyor. Fenerbahçe futbol takımı da soyunma odasından henüz çıkmadı.
- Şükrü Saracoğlu Stadı'nda zaman zaman Fenerbahçe marşı çalınıyor.
- Şükrü Saracoğlu stadının ışıkları şu anda kapalı ve stadyum görevlileri çim sulama fıskiyelerini çalıştırdı.

2,5 saatlik gecikmenin ardından Galatasaray 18'inci Şampiyonluk Kupasını Kadıköy'de Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kaldırdı...


(Hürriyet, Ajanslar)
Editör: TE Bilisim