12 sayfalık karar metnine göre, Beşiktaş 1 yıl men cezası alırken Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı suçsuz bulundu. UEFA Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için müfettişlerinden ek rapor talep etti. 

FENERBAHÇE'YE 2+1 YIL AVRUPA'DAN MEN CEZASI

Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men kararı aldı. Şahıslara ise şimdilik ceza verilmezken Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak.

BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI

UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş Kulübü, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na başvuracak. Siyah-beyazlı kulüp daha sonra Tahkim'den çıkacak karara göre Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracak.

Bu arada Siyah-beyazlıların Tahkim Kurulu'na yarın başvuracağı öğrenildi.

Öte yandan Siyah-beyazlı kulüp yöneticileri, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı konusunda ek rapor istenip karar verilmemesi, ancak Beşiktaş'ın 1 yıl men edilmesini tepkiyle karşıladılar.

Yönetim kurulu, yarın yapacakları itirazda bu duruma vurgu yapıp cezanın kaldırılmasını talep edecekler. Ayrıca Siyah-beyazlı kulübün avukatları bu gece hazırlayacakları geniş bir raporu da yarın Tahkim Kurulu'na iletecekler.




Editör: TE Bilisim