Vefat haberini alan ünlü isimler Maltepe Devlet Hastenesi'ne akın etti. Aralarında Bülent Ersoy ve Muazzez Ersoy gibi isimlerin bulunduğu sanat camiası hastanede Dinçcan'ın ailesinin yanında bulundu. Taziye ziyareti sonra Maltepe'de bulunan Şenol Kolcuoğlu'nda akşam yemeği yiyen Bülent Ersoy ve Muazzez Ersoy basın mensuplarına açıklamada bulundu.


MORGU AÇTIRDI


Konuşmakta güçlük çeken ve ağlamamk için kendisini zor tutan Bülent Ersoy, "Vehbi Bey benim için çok önemli birisiydi. Ne kadar iyi bir insan olduğunu hangi kelimelerle anlatsam yetersiz kalır. Müzeyyen abla ölünce yıkılmıştım. Sevgim bitmişti. Çok üzülmüştüm. Aynı duyguları bugünde yaşıyorum. Ölüm haberini alınca hastaneye gittim. Morgu açtırdım. Tenekelerden çıkarttım onu. Onu sevdim, onu öptüm. Daha önce Zeki Müren'i ve Osman Yağmurdereli'yi de öpmüştüm" sözleriyle duygularını paylaştı. Ağlayarak konuşmakta güçlük çeken Muazzez Ersoy ise "Benim hayatımda yeri değişmeyecek birisi Vehbi Bey. Mavi gözlü devdi o bizim için. İnsanlık için, hayat için hep karşılıksız çalışırdı. Dosttu, ağabeydi, kardeşti. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Bülent Ersoy dün cenaze namazına katılmazken, defin işleminin tamamlanmasının ardından yakın dostu duayen gazeteci Vehbi Dinçcan'ı ziyaret etti.

Bülent Ersoy yakın dostu Vehbi Dinçcan'ın kabri başında dualar okudu.

Editör: TE Bilisim