Diva Bülent Ersoy dün iki acı haberle yıkılmıştı. Önce yakın dostu modacı Nur Yelitaş’ın ölüm haberini alan Ersoy, aynı günün akşam saatlerinde annesinden gelen acı haberle yıkıldı. 27 Nisan Pazartesi günü vefat eden ve medyada çok fazla yer almayan, Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz’ın hayatı ise, Ersoy hayranları tarafından merak konusu oldu.

BÜLENT ERSOY FENALAŞTI!

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında ‘Felaket Tellalı’ lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay ise, dün gece Bülent Ersoy’un tansiyonunun yükseldiğini ve fenalaştığını da duyurdu ve Bülent Ersoy’un hiçbir yerde olmayan küçüklük ve aile fotoğraflarını da paylaştı.

İşte Onur Akay’ın o yazısı:

Bülent Ersoy’un annesi Necla Poyraz kimdir?

Necla Poyraz’ın cenazesi, 29 Nisan 2020 Çarşamba günü Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, son yolculuğuna uğurlanacaktır. Nur içinde yatsın inşallah. Bülent Ersoy’a sabır ve başsağlığı dilerim.

(Bülent Ersoy'un Annesi Necla Poyraz, tanburi Ercüment Batanay'ın eşi ile birilkte fotoğrafta yer alıyor.)

Şimdi sizlere Necla Poyraz’ın, arşivimde olan özel fotoğrafları ve bilgileri ile bilinmeyen hayatını anlatacağım.

Bülent Ersoy'un çocukluğu.

Mesleği bankacılık olan Necla Poyraz, büyük bir aşk yaşadığı dönemin tanınmış futbolcularından Fikret Erkoç’la evlendi ve 21 yaşındayken 9 Haziran 1952 yılında Bülent Ersoy’u dünyaya getirdi.

Necla Hanım’ın o günü şöyle anlatmıştır:

“Cumartesi günü saat 05.00’de sancım tuttu. Ezan okunuyordu, Bülent doğdu.”

Galatasaray takımında oynayan ve 1950’lerin fırtına isimlerinden olan Bülent Eken’le yakın arkadaş olan Fikret Erkoç, Bülent Hanım’a onun adını verdi ve Bülent Hanım’ın da futbolcu olmasını istiyordu. Necla Poyraz ise, Fikret Erkoç’la evliyken bankadaki görevinden istifa etti. Ancak eşinin işleri bozulunca tekrar bankaya girerek eski işine döndü ve emekli olana kadar çalıştı. Kardeşi olmasını çok isteyen Bülent Ersoy, annesinin yeniden işe girmesi nedeni ile bir dönem babası ile küslük de yaşadı. Bülent Hanım, otoriter olan annesine çok düşkündü ve her sözünü dinlerdi.

(Bülent Ersoy Annesi Necla Hanım ve Babası Fikret Bey'le - Onur Akay Arşivi)

Bülent Ersoy’un ilk meşhur olduğu yıllarda ise Necla Poyraz ve Fikret Erkoç arasında başlayan geçimsizlik, 1978 yılında boşanma ile son buldu. Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bir celsede verdiği boşanma kararı, o yıllarda Bülent Ersoy’u da çok üzdü. Ersoy, annesi ve babasının arasındaki huzursuzluğu ortadan kaldırmak için çok çaba sarf etti ama başaramadı.

(Necla Poyraz, ikinci eşi gazeteci Cahit Poyraz ile birlikte görülüyor.)

Necla Hanım’ın Poyraz soyadı ise 2. evliliğinden geliyor. Necla Hanım daha sonra, Nebahat Çehre’nin annesiyle de evlenen ve boşanan magazin gazetecisi ve yapımcı Cahit Poyraz’la hayatını birleştirdi. Ancak 1994 yılında Poyraz, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Bülent Ersoy, üvey babasının vefat ettiğini duyunca baygınlık geçirmişti. Nebahat Çehre ise, Yılmaz Güney'den kendisine gelen şahsi mektuplarını Cahit Poyraz’ın evinden çaldığını ve yayınladığını iddia etmişti.

Necla Poyraz, 2016 yılında ise kalp spazmı geçirerek özel bir hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Doktorların müdahalesinden sonra anjiyoya gerek duyulan Poyraz'a, anjiyo sonrası stent takılmıştı.

Poyraz, 27 Nisan 2020 yılında hayatını kaybetti.”

Editör: TE Bilisim