İkili Bebek'te karşıdan karşıya geçerken bir valenin hızlı bir dönüş yapması üzerine çıkan sözlü sataşma bir anda küfürleşmeye dönüşmüştü. Benan, valeler tarafından darp edilmişti. 

İşte olayla ilgili olarak Ece Sükan ve Ümit Benan'ın ortak basın açıklaması.
Kamuoyunun dikkatine
29.03.2014 Cumartesi günü saat 14.30 sıralarında Bebek mahallesi Cevdet Paşa caddesindeki "Bebek Balıkçısı" adlı restoranın önünde, bu restoranın valelik görevini yaptığını söyleyen şahıslar tarafından gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Üç kişinin tespit edilip karakolda işlem yapıldığı, ancak görüntülerde görüldüğü üzere toplamda 6-7 kişinin gerçekleştirdiği neredeyse 10 dakikayı bulan şiddetli fiziksel ve sözlü saldırının İstanbul’un orta yerinde elinde açıkça saldırı amaçlı sopalar bulunan kimselerce saat 14:00’te ve halkın gözü önünde gerçekleşmesi dehşet vericidir.

Bir Cumartesi günü kahvaltı ettikten sonra yürüyüş yaparken karşıdan karşıya geçmek üzere beklediğimiz noktada, geri geri gelerek eşime çarpan arabanın içinden çıkan “vale olan” kişinin özür dilemek yerine kabadayı tavırlarla "siz de yoldan yürümeyin lan!" şeklindeki konuşmasıyla başlayan sözlü kavga, bir anda fiziksel ve şiddetli bir saldırıya dönüşmüştür. Bu şahıslar hakkında gerekli tüm yasal başvuruları ilgili makamlara yapmış bulunmaktayız.
Olaya karışan bu kişilerin bu olanlar hiç yaşanmamışçasına hala aynı noktada çalışmaya devam ettiklerini de üzüntü ve dehşetle gözlemlemekteyiz. Bu kişilerin bizden önce de birçok kişiye ve aileye gerek fiili (sopalı) gerekse de sözlü saldırıda bulunduklarını bu süreçte öğrendik. Bu tip saldırıların Bebek civarında çeşitli kişilerce uygulandığını fakat hiçbir şekilde engellenemediğini de öğrendik. Ve bu yüzden de bu konuyu açıkça kamuoyunun vicdanına sunmak istedik. 

Yanında eşi bulunan bir erkeğe değil saldırıda bulunmak kaba bir söz söylemek bile toplumsal öğretilerimize aykırıdır. Kadına ve aileye saygı Türk toplumunun temel değer ve hassasiyetlerindendir. Bu değerlerin aksine, bizim yaşadığımız olay ise sosyolojik olarak irdelenmesi gereken toplumsal bir sorundur.

Bilinmesini isteriz ki, bugün bize yapılan bu şehir eşkiyalığı yarın herkese yapılabilir. Bu kabadayılık gösterisinin amacı nedir? Görevleri o restorana gelmiş kişilere servis vermek olan bu kişiler bu sopaları çıkararak cesaretini kimlerden ve nerden bulmaktadır? Biz vatandaş olarak gerekli yasal işlemleri yapacağız ancak gerek Emniyet Müdürlüğü’nden ve İstanbul Valiliği’nden gerekse de İstanbul halkından yaşanılan bu eşkiyalığı görmezden gelmemelerini talep ve ümit ediyoruz. Umarız bundan sonra kimse bu eli sopalı bu şehir eşkiyalığına maruz kalmaz ve bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler cezalarını bulur.

ECE SÜKAN – ÜMİT BENAN
Editör: TE Bilisim