Türkiye’nin öncü fuar şirketlerinden Türkel Fuarcılık, 1-4 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde “Kadın’a Dair Her Şey” etkinlikleri düzenliyor.

İlk kez 2016 yılında düzenlenecek olan “Kadın’a Dair Her Şey Etkinlikleri”; Türkiye’de fark yaratacak bir proje olmanın yanı sıra, bu kadar yoğun içerikli programın bir arada eş zamanlı gerçekleştirildiği ilk ve tek organizasyon olma özelliği de taşıyor.

“Hayatın içindeki her şey kadın olduğu zaman değer ve anlam kazanıyor” mottosu ile yola çıkan ve Türkiye’de kadın kimliğine, kadın varlığına dair farkındalık platformu olarak konumlanan “Kadın’a Dair Her Şey” projesine MOKİD, AÇEV, TOÇEV, FODER, MOKİD, Uşaklı İş Kadınları ve Girişimcileri Derneği, Anne Meclisi Derneği, Femin & Art, Türkiye Meme Vakfı, Cam Ocağı Vakfı, Kansersiz Yaşam Derneği gibi Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları çeşitli etkinlikler ve eğitim programları ile destek oluyor.

“Kadın’a Dair Her Şey”, Kadınlar için ortak ve çok sesli bir platform oluşturmak, diğer yandan kadının üretim, yönetim, eğitim ve hayatın içinde üstlendiği görevleri ve aldığı payı geliştirmek, bir taraftan da kadınlara yönelik çalışmalar yapan, tasarımlarında kadın beğenisini ön planda tutan birçok saygın kurum ve marka 4 gün boyunca çeşitli etkinlik programları ile bir araya gelecek. Katılımcı firmalar, sergileme alanında ürün ve hizmetlerini kadın ziyaretçiler ile bir araya getirecek.


Türk Hava Yolları’nın resmi havayolu şirketi olduğu projede, konusunda etkin isimler seminer ve panel programları ile kadın yaşamına dair pek çok konuya ışık tutacak. Modadan sağlığa, dekorasyondan alışverişe, kişisel gelişimden sanata, finans yönetiminden hukuksal konulara pek konuda farklı konuşmacılar “Kadın’a Dair Her Şey”de Kadın için konuşacak… Kadının tüm renkleri “Barış Şemsiyeleri” altında toplanacak. “İlham Veren Kadınlar” sohbetlerinde fark yaratmış kadınların başarı hikâyeleri anlatılacak.

Derin Sarıyer, Ebru Şinik, Prof. Dr. Mehmet Sungur, Op. Dr. Serdar Eren, Uğurkan Erez, Oya Kalender, Ayşe Erbulak, Mustafa Seven gibi isimler kadın yaşamına dair katkılar sağlayacak workshop programları içinde yer alacak. Cam Ocağı Vakfı ile “Cam Sanatı-Kadın Ustalar”, Hollanda Merkezli Livio Akademi ile “Hasta ve Yaşlı Bakımı” eğitim programları ile pek çok kadının meslek sahibi olmasına yönelik büyük adımlar atılacak.

50’ye yakın ülkede binlerce insanın katıldığı Spor&Müzik workshoplarının uluslararası üne sahip yaratıcısı Nike Master Trainer “Lars Schuijling” ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları açılış kareografisinin mimarlarından, Wanessa Williams, Phill Colins, Chris Brown gibi starlarla çalışmış fitnes, aerobik ve yoga hocası “Mila Lazar” Kadın’a Dair Her Şey etkinlikleri kapsamında sahne alacak. Seminerler, paneller, workshoplar, sergiler, etkinlikler, atölye çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve 12 farklı program içeriği ile “Kadın’a Dair Her Şey”, bir buluşma platformu olacak…
AÇEV ile “Bir Kadın Eğitirseniz, Bir Kuşağı Eğitirsiniz” mottosu ile “Dere Tepe Eğitim” programı hayata geçirilecek. MOKİD “Mezopotamya Bebekleri ve Hikayeleri” projeleri kapsamında farklı kadınlarla bir araya gelinecek.
“Kadın’a Dair Her Şey” Etkinlikleri, sürpriz konu ve konuklarıyla hazırlıklarına devam ediyor.
Editör: TE Bilisim