Eski model ve oyuncu Karahan Çantay önceki gün Tayland’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Uzun süredir Tayland’da yaşayan ve orada matematik öğretmenliği yapan Çantay’ın motosikletle kaza yaptığı öğrenildi. Cenazesi Tayland’ın başkenti Bangkok’taki bir hastanenin morgunda tutulan eski modelin ailesi ve yakınları acı haberle sarsıldı.

MOTOSİKLETLE KAZA YAPTI
Kazanın nasıl olduğunu anlatan Çantay’ın eski dostu Tuğrul Odabaş “Biz bir yıldır konuşmuyorduk, ben ona kızgındım biraz. Ama asker arkadaşım üç gün önce yanımda onunla telefonla konuştu. Hatta ona ‘Motor kullanma’ diyerek kızdı. Kaza pazar günü gerçekleşmiş, mobilet gibi bir motoru vardı onla yapmış” dedi. Ailesinin cenazeye sahip çıkmadığı haberlerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Odabaş, “Bu haberlerin asla aslı astarı yok. Ailesi perişan. COVID nedeniyle bürokratik bir süreç var. Bir firma ve konsolosluk aracılığıyla 1 hafta-10 gün içerisinde cenazesini İstanbul’a gelmesi bekleniyor” diye konuştu.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Odabaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok güzel, naif bir adamdı. Mahcup biriydi. Yakın dönemde geri dönmeyi planlıyordu. Çok üzgünüm.” Çantay’ın cenazesinin Türkiye’ye getirildikten sonra Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.

Pandemi bir yandan, Tayland ile yaşanan saat farkı yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Çantay ailesine Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çok yardımcı oldu... Ülkeler arasında seyehatin bile sıkıntılı olduğu şu günlerde çocuklarını Türkiye’ye getirmek için çırpınan Çantay ailesi sonunda bunu başardı. Cuma günü Karahan Çantay Ankaraya gelecek ve Ankara’da defnedilecek…

Bu arada Karahan Çantay sosyal medyada yazılanların dışında hiç evlenmemiş...

Çantay ailesi Balıkesir’in en köklü ailelerinden, Karahan Çantay'ın dedesinin babası Hasan Basri Çantay, TBMM 1. Dönem Balıkesir Milletvekili, Öğretmen, Gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an Müfessiri. Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla milli mücadeleye destek Veren, İlk TBMM’de Karesi Milletvekili olarak yer alan Hasan Basri Bey, aynı zamanda İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy'un da yakın arkadaşı idi.

Çantay ailesi Balıkesir’in en köklü ailelerinden, Karahan Çantay'ın dedesinin babası Hasan Basri Çantay, TBMM 1. Dönem Balıkesir Milletvekili, Öğretmen, Gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an Müfessiri. Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla milli mücadeleye destek Veren, İlk TBMM’de Karesi Milletvekili olarak yer alan Hasan Basri Bey, aynı zamanda İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy'un da yakın arkadaşı idi.

ÇANTAY AİLESİ ANKARA'NIN EN KÖKLÜ AİLELERİNDEN

Gazeteci Burhan Akdağ, Karahan Çantay'ın kimsesiz gibi medya da gösterilmesinden bir hayli şikayetçi... Usta kalem bu konuda şöyle diyor:

Tayland’da hayatını kaybeden Karahan Çantay’ın yapılan haberlerde sanki kimsesi yokmuş gibi ima edilmesi Çantay ailesini çok üzdü… Haberi aldıkları andan itibaren çocuklarını Tayland’dan Türkiye’ye getirmek için her yolu deneyen, ancak kuralların pandemi nedeni ile çok yoğun olmasından dolayı bir türlü gerekli izinleri alamayan Çantay ailesi sonunda zoru başardı ve çocuklarını yarın Türkiye’ye getiriyor.

Tayland, Karahan’ın en büyük hayaliydi. Amerika da okulu bitirip öğretmenlik yapmak için Taylan’da yerleşmiş hayallerini gerçekleştirmişti .Öğretmenlik Çantay ailesinde adeta aile mesleği olmuş, Babası Erşed Çantay , dedesi, dedesinin babası TBMM’in 1 dönem Balıkesir millet vekili Hasan Basri Çantay’da öğretmendi..

Aile bağları ise yazılanlardan çok farkı bir birlerinde çok bağlıydılar. Karahan Çantay her yıl Türkiye gelir ailesi ile zaman geçirirdi… 2 yıl önce geldiğinde ailece çektikleri bu fotoğrafta ne kadar mutlu oldukları gözler önünde.. Kardeşi Erinç Çantay (kırmızı tişörtlü) yanında annesi Zeliha Çantay, önünde babası Erşed Çantay ve kız kardeşi Betül Çantay…

Yine geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelen Karahan, kardeşleri erinç ve Betül ile bu fotoğrafı çekmişti… Kardeşi Erinç İTÜ mezunu maden mühendisi, Kız kardeşi Betül ise Ege Üniversitesi mezunu Ziraat mühendisi…

1995 yılında Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçilen Karahan Çantay, Mr. World Erkek Güzellik zarışması’nda ülkemizi temsil etmiş ve üçüncü olmuştu.

Türkiye'nin ilk erkek güzeli Karahan Çantay, 21 Aralık 1973 yılında Balıkesir’de doğdu. Çantay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü son sınıfında öğrenciyken ‘Mr. Turkey 95 Yarışması’na katılarak Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçildi. Çantay, bir yıl sonra yapılan ‘Dünya Erkek Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti ve 3’üncü oldu. Çantay daha sonra birçok klip ve “Gizli Aşk”, “Böyle mi Olacaktı”, “Sibel” gibi ünlü dizilerde rol aldı. 1999 yılında uyuşturucu ticaretinden yargılanan Çantay, hakkında yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat etti. Japonca bilen Çantay ilerleyen yıllarda sürpriz bir kararla Tayland’a yerleşti.

Karahan Çantay, Tayland'da örğnecileriyle görülüyor.

Bülent Ersoy & Karahan Çantay

Karahan Çantay, Bülent Ersoy'un klibinde rol almıştı.

Karahan Çantay, Nükhet Duru ile klip çekiminde görülüyor.

Karahan Çantay, erkek güzeli seçildikten sonra Sibel Can'ın klibinde rol almıştı.

Bir dönemin en ünlü modeli Karahan Çantay'a Magazinsortie.com ekibi olarak Allah'tan rahmet dileriz.

Editör: TE Bilisim