Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, İç Anadolu ve İç Ege başta olmak üzere güney ve iç kesimlerde bugün güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarın, toz taşınımıyla çamur şeklinde yağışa neden olacağı tahmin ediliyor.


3 BÜYÜK SORUNA DİKKAT!

Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, ulaşımda aksamalar, çamur şeklinde yağış gibi olumsuz durumlara karşı ilgililer ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

14 İLE YAĞIŞ UYARISI

Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara, Eskişehir, Çankırı, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli olarak esecek.


AJANSLAR
Editör: TE Bilisim