Gözyaşları sel oldu aktı


Ünlü menajer ve organizatör Özgür Aras’ın vefat eden annesi Fulya Aras, Bahçeşehir camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Esenyurt mezarlığında toprağa verildi. Pek çok ünlü sanatçının basın danışmanlığını ve menajerliğini yapan Özgür Aras’ı annesinin cenazesinde yakın sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Gülben Ergen, Ajda Pekkan ve Murat Boz’un çelenk gönderdiği cenaze namazını katılan isimler arasında, Armağan Çağlayan, Deniz Akkaya, Ayşe Özyılmazel, Berksan, Metin Arolat, Stelyo Pipis, Arto, Yeliz, Ayşe Ersayın, Hakan Akkaya, Tolgahan Sayışman, Abidin, Sibel Tüzün, Hakan Eren, Avrupa Müzik'in sahipleri Cengiz - Deniz Erdem, Gezegen Mehmet olarak bilinen Kral TV Medya Grup Başkanı Mehmet Akbay ve Esin Övet, Burcu Sarılar gibi isimler vardı. Sanatçı dostlarının taziyelerini kabul eden Özgür Aras, annesinin tabutu başında duygusal anlar yaşadı.

Arto saf tuttu

Bahçeşehir camii imamı Fatih Gökşer'in kıldırdığı cenaze namazında saf tutan Özgür Aras’ın yakın dostları arasında yer alan ve Hristiyan olan Arto’nun da saf tuttuğu dikkatlerden kaçmadı. Cenaze namazı kılan cemaaatin yanında dua eden Arto, bir Hrisitiyan olarak, ‘Aynı tanrıya inanıyoruz’ vurgusunu yaparken, ‘Ben de iki gün önce annemi toprağa verdim, benim cenazeme de bir çok Müslüman arkadaşım geldi. Ben bunu bir ritüel olarak görüyorum, kenarda beklemektense, hem Özgür’ün hem de kendi annem için dua ettim, islami dua etmedim ama namaz kılınırken ben de annelerimiz cennete gitsin, melek olsunlar diye Allah'a dua ettim’ dedi. ‘Aynı tanrıya inanıyoruz ve tanrı bizi ayırmıyor’ diyen Arto, ‘Hepimiz aynı tanrının evlatlarıyız’ dedi.

Namaz için Müslüman olmak şarttır

Cenaze namazının ardından kalbi temiz olarak saf tutan Arto’nun cenaze namazı kılması hakkında soruları yanıtlayan Bahçeşehir camii imamı Fatih Gökşer ise şu açıklamayı yaptı.
 ‘Bu niyet olarak güzel bir şey, kimse kimseye neden saf tuttun, buradasın demez, törene katılabilir, cenazede bulunabilir, dua da edebilir ama bu bir şeyi değiştirmez, namaz kılmak için ilk önce Müslüman olmak gerekir’ açıklamasını yaptı. Olcay Ünal SERT / Akşam
Editör: TE Bilisim