Bir dönemin 'Bayan Bacak' lakaplı sanatçısı Serpil Örümcer, şu sıralar bir hayli zor günler yaşıyor. Geçimini sağlamak için kah kitap (Bayan Bacak), kah saat satan sanatçı her ayın 1'inde kilise önünde incik boncuk şeyler ile klise önünde şans ve dileklerin gerçekleşmesi için çeşitli ürünler satıyor.

Unkapanı'nda Aya Yorgi Meryem Ana Kilisesi'nin önünde satış yaparken görüntülediğimiz sanatçı "Sabah 8'den beri buradayım. Allah razı olsun buranın sahibi Büyükadalı, bana burada bir iş imkanı tanıdı. Ayda bir kere gelip kendilerine yardım ediyorum.Cüzzi bir parayla yövmiye ile çalışıyorum. Sürekli bir iş değil." dedi. 
DEMET AKALIN ALIŞVERİŞE GELMİŞ

Geçtiğimiz aylarda Demet Akalın'ın alışverişe geldiğini söyleyen Örümcer, "Bu tür sürprizler olunca beni sevindiriyor" dedi. Sizin bir dileğniz oldu mu sorusuna Örümcer, "Yok ama bir başkasına oldu, bazen insanın kendine bir hayrı yoktur ama başkasına vardır. Demet 2 ay önce geldi, hamile, bende bebeği için çok sevindim, hayırlısıyla doğsun dedim" diye konuştu.
BEN ORHAN'IN YARDIM ETTİĞİNİ GÖRMEDİM

Rahmetli Adnan Şenses ile Saadet Sun'un yardımda bulunduğunu söyleyen Örümcer, bütün sanatçıların toplanarak kendisi için özel bir gece düzenlenmesini istediğini söyledi. Kendisi için bazı sözler verildiğini ama bir türlü gerçekleşmediğini belirten Örümcer, "Vaziyetim hiç iyi değil, yarınımdan da şüphem var. Hazıra dağ dayanır mı dayanmaz." dedi. Adnan Şenses'in iki kez yardım ettiğini belirten Örümcer, "Orhan Gencebay yardım etti mi?" sorusuna, "Hayır ben Orhan'ın yardım ettiğini görmedim. Orhan da benim çok sevdiğim biridir, eşi Sevim Emre de öyle. Orhan (Gencebay) öyle birşey demiş, 'Yardım ettim' diye ama vallahi bana gelmedi. Başkaları aldıysa onu bilemem.Benim adıma bunu yapanlarda var. Beni görmeden kimse yardım için para vermesin." dedi.

Ajda Pekkan & Sezen Aksu & Nükhet Duru

NÜKHET DURU'YU İNTİHARDAN KURTARDI

Nükhet Duru ile aynı apartmanda oturdukları yıllarda Duru'nun intihara teşebbüs ettiğinde hastaneye kendisinin yetiştirdiğini söyleyen Serpil Örümcer, "O zamanlar Nükhet babası ile oturuyordu. Bunu inkâr edemez her halde. Hatta annesiyle bile benim annem barıştırdı. Nükhet bize geldi, Ata diye bir çocuk vardı, ona aşıktı, sonra birşey oldu bir anda zehirlendi herhalde dediler ben hemen fırlayıp hastaneye yetiştirdim. Bir iki günde bizde kaldı, annesiyle Nükhet'i annem barıştırınca aldı götürdü. Sonra Nükhet sanatçı oldu..." dedi. Bir nevi size hayatını borçlu, sizinle iletişime geçip yardımda bulundu mu sorusuna, "Hayır, onlar isim hala şimdi. Geçenlerde bir röportajını okudum, benim ismimi bile ağzına almamış. Almasın o da sorun değil ama işin gerçeği bu malesef..." dedi.

1969 YILINDA EN YÜKSEK ÜCRETİ ALDI

1969 yılınd İzmir Fuarı'nda en büyük ücreti kendisinin aldığını söyleyen Örümcer, "2000 TL istedim 1969 yılında, 2900 TL aldım." dedi. Ajda (Pekkan) 'dan da yüksek miydi, sorusuna, "O devirde yüksekti ama Ajda her zaman stardı onu kabul etmek lazım. Ajda her zaman star oldu, halen de star. Çok taktir ettiğim bir sanatçıdır. Kendisini de severim" dedi. 

4 KİŞİYE BAKIP KİRA ÖDÜYORUM

Yaşadığı talihsiz olayları hatırlamak istemediğini söyleyen Örümcer, "Malesef yaşadım. Halen de kendimde değilim, iyi değilim. Torunum Berkant'ı ben bakıyorum. Kızım biraz rahatsız, psikolojik sorunları var. Eşide iyi çıkmadı, ayrıldılar. Tüm sorumluluk benim üzerimde. Kendimle beraber 4 kişiye bakıyorum, kira veriyorum, zorlanıyorum." dedi. Reha Muhtar'ın kendisini çok zor durumdayken kurtardığını belirten Örümcer "Orada işkence gördüm. Batman kelimesini de duymak istemiyorum artık" diyerek son hatalı evliliğini
konuşmak istemedi.
BERKANT'TAN 280 TL MAAŞ KALDI

Kızına Berkant'tan 280 TL maaş kaldığını söyleyen Örümcer "Onunla ne olur ki, ben ellemiyorum o paraya. Geçinmek için oraya, buraya koşuyorum. Biraz hazır vardı, onu da bitirdik..." dedi.  
BERKANT'I ANNEM İSTEMEDİ

"Berkant ile ben genç kızken telli duvaklı gelin olarak evlendim, bu hanım o zamanlar ortada yoktu. Ben sonra kendi isteğimle ayrıldım, o da şimdiki hanımı bulmuş. Fulya'ya (Akgürgen) bakın tıpkı babası gibi, birde şimdi ki çocuklarına bakın Berkant'a benzemiyor. Benim kızımı da dışladılar..." dedi. Berkant'tan ayrıldığınız için pişman mısınız sorusuna, "Pişman mısınız derken, Allah rahmet eylesin benim annem Berkant ile evliliğimi hiç istemedi. Beni kimler istemedi kimler kimler...Çokta ünlüydüm. Berkant'ın yanına gide gele şarkıcı oldum ama annem istemedi." dedi.
PARAMIZ VARDI AMA ŞİMDİKİ SANATÇILAR GİBİ KAZANMADIK

Paranızı tutmadınız mı sorusuna, "Paramız vardı ama biz bu dönemki sanatçılar gibi kazanmadık. İki evim, arabam vardı. Yazlığım vardı. Malesef, sağlık sorunları yaşadım, iş yeri açtım ha çıktım, ha çıkacağım derkende battım. Başka olaylarda geldi başıma, sokakta da kaldım ben." diye konuştu. Kendisini çok sevenlerin olduğunu da belirten Örümcer, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Orhan Gencebay gibi sanat dünyasının önde gelen isimlerinin toplanarak geliri kendisine kalmak üzere bir gece düzenleyebileceklerini söyledi.. Örümcer son olarak, "Bir evim olsun yeter, iki oda bir salon. Ev almak kolay birşey değil. Başbakanımıza mektup yaz diyorlar onu da beceremedim, ben çok perişanım." dedi. 
TÜRKİYE'DE SANATÇININ HİÇBİR DEĞERİ YOK!

Berkant'ın 'Samanyolu' şarkısıyla Türk müzik dünyasına damgasını vurduğunun hatırlatılması üzerine Örümcer, "Yurt dışında böyle şarkı yapan birisi çoluk çocuğunu krallar gibi yaşatır ama Türkiye de sanatçının hiçbir değeri yok. " dedi. OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM
Editör: TE Bilisim