Ankara’da gerçekleşen patlamadan dolayı hayli üzgün geçen toplantıda Şoray ve Yazıcıoğlu terörü lanetleyen açıklamalarda bulundu.

‘’Barış İstiyoruz’

Yazıcıoğlu teröre karşı düşüncelerini "Terörü lanetliyoruz. Bunu destekleyenleri de lanetliyoruz ve onlara insan olmadıklarını hatırlatıyoruz.’’ diyerek dile getirdi.

Patlamada yaşamını yitirenlerle ilgili olarak çok üzgün olduğunu dile getiren Şoray ise ‘’Canımız yandı.İnsan hayatı o kadar değerli ki terörü ve şiddeti lanetliyoruz. Artık barış olsun istiyoruz.’’ dedi. ‘’Diyabetle ilgili farkındalık yaratma ve buna katkıda bulunmak için buradayım’’ diyen Şoray ‘’herkesi kontrol olmaya davet ediyor ve devletin Metabolik Cerrahi Vakfı’nın çalışmalarına katkıda bulunması gerektiğine inanıyorum’’ dedi.

‘’Burada önemli olan ameliyatların sigorta kapsamına alınması, ülkemizde 10 milyonun üzerinde diyabet hastası var.’’ diyerek diyabet hastalığının tedavisine dikkat çeken Çelik, katılımları için Şoray ve Yazıcıoğlu’na ‘’ Desteğiniz bizim için çok önemli. Başımızın tacısınız’’ diyerek teşekkür etti. Yazıcıoğlu 4 yıl önce kendisini de ameliyat eden Çelik için ‘’Günde 14 ilaç alıyordum. Alper Bey’in ameliyat etmesiyle bundan kurtuldum ve sağlıklı olarak yaşamıma devam ediyorum.’’ dedi.

Ülkemizde hizmet veren tek metabolik cerrahi ünitesi olan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı tarafından gerçekleştirilen davette Doç. Dr. Alper Çelik’e farkındalık yaratan çalışmaları için teşekkür eden Türkan Şoray ve Erhan Yazıcıoğlu’na etkinlik sonunda plaket takdim edildi.

Etkinlik sonunda ise sanatçı Muazzez Ersoy terörü lanetleyerek hasta ve hasta yakınlarına bir de mini konser verdi.
Editör: TE Bilisim