Türkiye’de 20 yılı geride bırakan lezbiyen, gay, biseksüel ve trans hareketin bileşenleri, bugün saat 17:00'de, "Alışın, gitmiyoruz" demek için İstiklal Caddesi'nde ellerinde gökkuşağı bayrağı ile binlerce kişi toplandı. Topluluk Taksim Meydanından Karaköy'e doğru yürüyüşe başladı. Polis Taksim Anıtı'nın önünde beklerken, Galatasaray Lisesi önüne Alperen Ocakları'ndan bir grup protesto için geldi. Yürüyüşe siyasiler de katıldı. Yürüyüşte en önde CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Binnaz Toprak, Hüseyin Aygün, ÖDP lideri Alper Taş ve Alman parlamenterler yer aldı. İlerleyen dakikalarda LGBT Onur Yürüyüşü'ne Sebahat Tuncel'de  katıldı. İstiklal'de sevişe sevişe kazanacağız,  "Yaşasın halkların kardeşliği." sloganı atılıyor. Kalabalık,  "Nerdesin aşkım, buradayım aşkım" "Sana ay ay ay" ,   "Çürük değil escinsel... Askere de gitmeyeceğiz", "Faşizme karşı bacak omza" sloganları attı ve Başbakan Erdoğan'ın Barok ile ilgili sözlerine gönderme yaptı.  Emek Sineması önüne kadar ulaşan kalabalık, "Emek bizim İstanbul Bizim" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganı attı. Önceki gün düzenlenen ve Barbaros Şansal'ın juri üyeliği yaptığı yarışmada Türkiye'nin ilk transeksüel güzeli seçilen Onur Akay Medya köşe yazarı Çağla Akalın'da yürüşe katıldı. Akalın, "Ben Türkiye`de sosyal medyanın  ilk transeksüel köşe yazarıyım. Bizlerin arasında çok önemli mevkilerde görev alan arkadaşlarımız var. Ünlü sanatçılara sesleniyorum biz sizi sahnede alkışlarken sizlerde bizi alkışlayın." dedi Ünlü isimler ise Twitter adreslerinden Diren Ayol tweetleri atarak yürüyüşe destek verdi.

İşte ünlülerin Diren Ayol tweetleri
 
Barbaros Şansal:  Barbaros Şansal: Ne KAYGIM var ne de KORKUM, koşar adım Atatürk'ün izinde yandaşa, paydaşa, candaşa DUR diyorum . #direnayol
 
Tuğba Özay: Bülent Ersoy bari bu insanlara destek verseydi ya .. #direnayol
 
Nurgül Yeşilçay: 17:00 de Taksim'deyiz. #direnayol
 
Sarp Apak: İsteyen o şekil takılır,isteyen bu şekil takılır.. #direnayol
 
Yonca Evcimik: Gökkuşağı'nın altında  ÖZGÜR'ce yürüyüs.... İşte DEMOKRASİ .. #direnayol
 
Armağan Çağlayan: Faşizme, militarizme HAYIR demek için #direnayol
 
Berna Laçin: Herkesin yönelimi kendine. Yaşamak istiyoruz. Eşit ve elele #direnayol
 
Cemil İpekçi: Bu gün ülkemin insanlarının ne kadar demokrat olduğunu göreceğiz.durun bakalım #DirenAyol
 
Can Bonomo: #direnayol
 
Onur Akay: Onuru için yürüyenle yürü #direnayol

Demet Evgar: #direnayol iyiymiş.
 
İrfan Değirmenci: #direnayol diyen Lgbt'lerin onur yürüyüşü 17.00'de İstiklal'de.
 
Ayşegül Aldinç: #direnayol Hayattan "diren"gi alın geri neyi kalır ki? Yıllardır  rengârenk direniyorlar... LGBT Onur Yürüyüşü 17.00 de Taksim İstiklâl'de.
Sema Çelebi: Onlarda bizim evlatlarimiz,Allahin kulları. #direnayol.
Editör: TE Bilisim