Sizi tanıyabilir miyiz; Özgen Öztekin kimdir? Kendinizden bahseder misiniz?
1984 Samsun doğumluyum. Liseye kadar Samsun’da okuduktan sonra Ankara’ya taşındım. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum. Annesi olmaktan çok keyif aldığım bir kızım var. Meslek Belgeli Profesyonel Koç, Mentör ve Koç Eğitmeniyim. Bununla birlikte Uluslararası Theta Healing Eğitimeni ve Uygulayıcısıyım.

Özgen Öztekin

Almış olduğunuz eğitimden sonra neden yaşam koçluğu?

Üniversiteden mezun olduktan sonra eğitim sektöründe çalışmaya başladım. Yaklaşık sekiz sene bilfiil eğitim sektöründe yöneticilik yaptım. Velilerim ve öğrencilerimle ilişkim her zaman çok iyiydi. Bu iyi ilişki ve hayatına dokunduğum insanların olumlu olarak değişimi beni çok mutlu ediyordu. Anne olduktan sonra ise bu ilişki biçimi daha da farklı bir boyut kazandı. İnsanların hayatlarına pozitif etki etmek kadar beni iyi hissettiren bir şey yok ve bu konuda yetenekli olduğuma inanıyorum. Her zaman çevremdekilerden onlara iyi geldiğim geri dönüşünü alırdım çünkü çok iyi bir dinleyiciyimdir. İletişime geçtiğim kişileri çok iyi dinlerim ve onların söylediklerinden ziyade söylemlerinin altında yatan nedenleri okumayı severim. Bu da onları çok daha iyi anlamamı sağlıyor. 

Aslında benim hayatımı yürekten samimiyetle söylenen bir cümle değiştirdi. Onu sizinle paylaşmak isterim.

Eğitim alanında son çalıştığım yerde otizmli bir öğrencim vardı. Ben kuruma yönetici olarak başladığımda velisi öğrenciyi okuldan almaya karar vermiş durumdaydı. Kaydı sildirmeden önce benimle konuşmak istedi. Bana yaşadıkları problemleri anlattı ve o gün birlikte tekrar denemeye karar verdik. Takip ettik öğrencimin durumunu, baktık ki gelişimi inanılmaz hızlı gerçekleşti. Velimiz ile sürekli iletişim halinde kaldık ve birlikte harika sonuç aldık. Kısa süre sonra tüm sorunların çözüldüğünü okulumuzda devam etmek istediğini söylediler. Sonrasında ben kurumdan ayrılmaya karar verdiğim zaman bu velim beni ziyaret etti ve “siz bizim hayatımıza dokundunuz ve değiştirdiniz, umarım bir çok insanın da hayatına böyle dokunursunuz” dedi. İşte bu olay benim yaşam koçluğu alanına atılmamda en önemli motivasyonum oldu.

Eğitim sektörünü bırakıp Profesyonel Yaşam Koçu olmak adına Türkiye’nin bu alandaki en iyi koçluk okulundan eğitim aldım. Sertifikamı aldıktan sonra bu işi resmi bir şekilde yapabilmek, devletin tanıdığı bir KOÇ olabilmek için T.C.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilgili Kuruluşu Mesleki Yeterlilik Kurumundan Koç Seviye 6 Mesleki belgemi en yüksek ikinci puanını alarak edindim.

'Yeni Nesil Şifacı' olarak adlandırıyorsunuz kendinizi. Neden?

Şifa bütünsel sağlık demektir. Yani bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak sağlıklı ve dengede olmak. Şifacılık benim ailemde var olan bir şey. Annemin anneannesi bildiğim en iyi şifacılardandı. Onun ataları da aynı şekilde. Onlar daha çok atalarından aldıkları kadim bilgilere göre hastalıklar ve beden üzerinde şifa uyguluyorlardı. Ben ise aldığım bu mirasa zihinsel ve ruhsal şifayı da ekledim. Yeni nesil şifacı benim kendimi tanımlamamdan ziyade danışanlardan aldığım geri bildirimler doğrultusunda bana kendilerinin takdir ettiği bir tanımlama aslında . Önceleri profesyonel bir koç olarak zihinsel ve ruhsal olarak şifalanmalarına tanık olurken ,son zamanlarda ThetaHealing eğitimi ve uygulamalarıyla bedensel şifalarına da tanık oluyorum.

Yaşam koçu kimdir ne yapar?

Koç, kişinin alışmış olduğu düşünce yapısını zorlayarak farklı bakış açıları yakalamasını ve davranışsal becerilerini geliştirmesini destekleyen yol arkadaşıdır. Koç, kişiye yol arkadaşlığı yaparken kişinin yaşamı ile ilgili cevaplarını kendisine buldurur çünkü kişilerin iç kaynaklarına ve dolayısı ile kişinin mükemmelliğine inanır.

ThetaHealing’den bahsettiniz biraz açar mısınız nedir?

Kurucusu olan Vianna Stibal’ın tanımı ile ThetaHealing; kendini  sınırlayan inançları değiştirmek ve olumlu inançları geliştirmek, insanlığın  yararına olacak şekilde kendini anlamak ve geliştirmek için kullanılabilecek bir felsefe ve eksiksiz bir şifa sistemidir.

ThetaHealer ne yapar?

ThetaHealertheta beyin dalgalarını kullanan meditasyon uygulamaları ile birlikte theta zihinsel durumda iken odaklanmış dua ile varolan her şeyin Yaratıcısı ile bağlantı kurup kişinin fiziksel psikolojik ve ruhsal şifasına tanıklık eder.

Seanslarınız ne kadar sürüyor ve kaç seansta farkındalık oluşuyor?

Koçluk görüşmesi de ThetaHealing görüşmelerim de ortalama bir saat sürüyor. Farkındalık tek görüşmede bile sağlanıyorken eğer kişi sadece koçluk alıyorsa en az dört görüşme sonrası bu farkındalıkları hayatına adapte etmeye başlıyor. Tek bir konu üzerine en fazla sekiz görüşme yapabiliyoruz. Koçlukta amaç kişiyi koça bağımlı kılmak değil, kişinin güçlü yanlarını kendisine gösterip ne kadar mükemmel olduğunu hatırlatarak kendi yolunda yürümesine destek olmaktır.

ThetaHealing’de ise kişinin geldiği konuya bağlı olarak değişmektedir. Ancak ilk seans itibari ile kişi kendindeki değişikliği net bir şekilde hissedebilir.

magazinsortie.com

Editör: TE Bilisim