Ülkemizde yüksek eğitim almış, yılların tecrübesini biriktirmiş, gün gelmiş emekli olmuş ve köşesine çekilmiş bir çok değerli abi/ablalarımız mevcuttur. Türkiye genelinde olduğu gibi Zeytinburnu'nda da bu şekilde birikim sahibi olmuş insanlarımız mevcuttur. Toplum olarak bu insanlarımızın köşelerine çekilip evinde inziva hayatı yaşamasından ziyade toplumun içine çıkarak bilgi ve birikimlerini hem topluma hem de ülkeye katkı sunması için teşvik edilmesi, hem de sosyalleşmeleri ve kendi eğitim kültür düzeylerine uygun arkadaş çevrelerini oluşturmaları herkesin menfaatinedir.

Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak öncelikle Zeytinburnu olmak üzere Zeytinburnun'da doğmuş, Zeytinburnunun kuruluşunda, çamurunda çocuklukları geçmiş, delikanlılılıkları iş hayatı ve evlilikleri burada devam ettirmiş, ve sonunda emekliliklerini burada devam ettiren mühendisler, iktisatçılar, hukukçular ve bir çok dalda üniversite mezunlarının bir araya gelebileceği, beraber fikir üretebileceği Zeytinburnuna ve ülkeye fikir ve birikimlerini aktarabileceği bir araya gelebileceği bir mekan gereği görülmüştür.

Bu eksikliğin giderilmesinin hem toplumumuza hem de ülkemize getirisi yüksek maliyeti düşük bir hizmet olacağı kanaatindeyiz. Bunun için başta derneğimiz olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumları inisiyatif kullanmaya ve taşın altına el koymaya davet ediyoruz. Tespit ettiğimiz bu eksikliği öncelikle Zeytinburnu pilot bölgesinde uygulama kararlılığındayız. Bu hayırlı iş inşallah maya olacak olup Türkiye genelinde de etkili olacaktır.

Eğitimli kişilerin bilgi ve birikimlerini en iyi şekilde toplumumuza aktarmasına vesile olacak, gençlerimize ve yaşam ortamlarımıza katkı verecek böyle bir eksikliğin giderilmesi için öncelikle Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Zeytinburnu Belediyesi başta olmak üzere katkı ve desteklerinizi bekliyoruz.

Kısacası Yüksek Eğitimlilerden Topluma Işık bekliyoruz. Elimizden gelen katkıyı vererek biz de o ışık için zemin hazırlayalım.

Yasin Hakan KARAGÖZLÜ
Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı
Editör: TE Bilisim