Sene 1930 . Beyoğlu’nun ara sokaklarından birinde havaya karışan mis gibi Türk kahvesi kokusu.
İşte o günlerden bugünlere kadar uzanan bir serüven TARİHİ BEYOĞLU KURUKAHVECİSİ.
O yıllarda Beyoğlu’ndaki bu küçük kahve dükkanı eşsiz Türk kahvesi lezzetiyle doyumsuz muhabbetlere evsahipliği yaptı.
Ancak dedelerinin vefatı üzerine bu kahveci dükkanı maalesef kapanmıştı.
2013 senesinde torunlardan Bilun Çolak yeniden Türk kahvesi  işine geri dönmeye karar verdi ve TARİHİ BEYOĞLU KURUKAHVECİSİ firmasını kurdu.
Yılların deneyimini , 2013 senesinde İstanbul’da kurduğumuz üretim tesisimizde,  günümüzün modern altyapısı ile buluşturuyoruz.
En yüksek kalitedeki çekirdeği ithal ediyor , tesisimizde kavurup öğüttükten sonra yurtiçi ve yurtdışı piyasalarına dağıtımını yapıyoruz.
 
TARİHİ BEYOĞLU KURUKAHVECİSİ firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Bilun Çolak , hızla büyümekte olan markalarının başarısını dedelerinden gelen geleneksel kültürü geleceğe başarı ile taşımaya bağlıyor. 
TARİHİ BEYOĞLU KURUKAHVECİSİ firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Bilun Çolak sözlerine şu şekilde devam ediyor :
‘ Türk kahvesi çok özel ve geleneksel bir içecek. Ülkemizle bütünleşmiş, bu toprakların insanlarından ayrı düşünülemeyecek değerli bir kültür. Bu sebeple üretimimizi büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz. En modern makineleri kullanmamızın yanı sıra o geleneksel tadı kaybetmemek için kahvemizi taş değirmenlerde öğütüyoruz. Her içtiğiniz fincanda aynı tadı ve kaliteyi yakalayabilmeniz için üretim makinelerimizde  özel bir bilgisayar yazılımı kullanıyoruz. Böylece insan gücünü minimize ederek kalite standardını sağlayabiliyoruz.
Hızla büyüyen markamız tüm Türkiye genelinde HORECA zincirlerinde , belli başlı marketlerde tüketicimizle buluşuyor. Kısa zaman olmasına rağmen , yüksek kalitedeki ürünümüzle dünya piyasasına açılma imkanını da yakaladık. Türki cumhuriyetler başta olmak üzere Irak , İran , Romanya gibi birçok ülkeye de ihracatlara başlamanın gururunu yaşıyoruz.
Ama bildiğiniz gibi bizim hikayemizin asıl başlangıcı 1930 senesinde dedemin Beyoğlu’ndaki o küçük kahveci dükkanı. Bunu da düşünerek biz de kendi markamıza ait Kahveci dükkanları açacağız. Tüm Türkiye geneline verilecek olan Franchiselarla markamızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden Franchise açmak için çok sayıda başvuru aldık. Gelen bu talepleri de değerlendiriyoruz ve en kısa zamanda kahve dükkanlarımızı açacağız. Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Sn.Sedat Peker bey ile de yapmış olduğumuz ortaklıkla birlikte markamızın değeri çok daha arttı ve büyümemiz daha da hız kazandı.’ Türkiye genelinde faaliyet göstermekte olan toptancıları , dünyanın birçok ülkesine yaptıkları ihracatları ve yakın zamanda açılacak Kahveci dükkanları ile hızla büyümekte olan marka; geleneksel Türk kahvesi lezzetini herkesle buluşturmayı hedefliyor.
Önümüzdeki günlerde başarıları ve yeni girişimleri ile TARİHİ BEYOĞLU KURUKAHVECİSİ adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.
 
Tarihi Beyoğlu Kurukahvesinin sahipleri Serdar EKŞİ ve Mehmet Ali KÖSE
Editör: TE Bilisim