Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve ülkemizi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet tarihinin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı, milletimizin iradesini gösteren zafer fotoğraflarının yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor.

15 Temmuz gecesi demokrasiye uzanan ellere Türk milletinin azmi, duruşu ve kararlılığı ile karşılık vermesini fotoğraflarla bir kez daha hatırlatan sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında İstanbul Havalimanı yolcularıyla buluşuyor.

İstanbul Havalimanı yakın tarihe tanıklık ediyor…

Türk milletinin iradesinin ve demokrasiye sahip çıkışının en büyük göstergesi olan 15 Temmuz gecesindeki ‘milli şahlanış’, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü Sergisi ile İstanbul Havalimanı’nda bir kez daha yaşanıyor.

İç Hatlar giden yolcu katındaki G4 Boarding Kapısı karşısında kalan ana sergi alanında bulunan 45 fotoğrafın yanı sıra, iç hatlarda yer alan 3 adet yolcu köprüsünün içerisinde 15 Temmuz’u anlatan görseller yer alıyor. Dış hatlarda ise A-B knuckle’da bulunan foto bloklar halindeki 10 adet fotoğraf 12 gün boyunca İstanbul Havalimanı’nda sergileniyor.

İstanbul Havalimanı’nda açılışı gerçekleştirilen Zafer Fotoğrafları sergisini 15 Temmuz Derneği Başkanı Sn. Tarık Şebik şöyle değerlendirdi: “15 Temmuz 2016 gecesi aziz vatanımızı işgale yeltenen Fetullahçı teröristlere karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları, havalimanlarını doldurarak bu hain darbe girişimine dur dememizin üzerinden 4 sene geçti. Bu ihanet girişiminin en önemli hedeflerinden biri de hiç şüphesiz ülkemizin küresel projelerini akamete uğratmaktı. Bu anlamda İstanbul havalimanında bu etkinliği düzenliyor olmamızı da son derece manidar bir tevafuk olarak görüyorum. Milletçe elele vererek hem irademize sahip çıktık küresel şeytanların maşalarını hüsrana uğrattık, hem de 2023 hedeflerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ettik. Bugün burada Türkiye’nin yüz akı bir projeyi büyük bir başarıyla işleten yerli ve milli firmamız İGA ile hem şehitlerimizin aziz ruhlarını yâd ediyor, hem de geleceğe yönelik heyecanımızı ve umutlarımızı tazeliyoruz. İnanıyorum ki biz böyle birlik ve beraberlik içerisinde oldukça, yaşadığımız zorluklardan gerekli dersi alıp tedbirlerimizi geliştirdikçe coğrafyamız için umut olmaya ve tüm mazlum milletlere örnek teşkil etmeye devam edeceğiz. Etkinliğimizin 15 Temmuz ruhunu güçlendirmeye ve yaşatmaya vesile olmasını diliyor tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Zafer Fotoğrafları ile 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi anıyoruz…”

İstanbul Havalimanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında sergilenen zafer fotoğraflarının yer aldığı sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu şu ifadelere yer verdi: 15 Temmuz 2016 gecesi ülke tarihimizin en karanlık gecelerinden birini yaşadık. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği 7’den 70’e milletimizin ortaya koyduğu irade ile bu karanlık gece aydınlığa dönüştü ve milli bir destan yazıldı. Havalimanı çalışanlarımızın da milletimizin tamamıyla birlikte sokaklara döküldüğü, demokrasiye sahip çıkmak için milletimizin gözünü bile kırpmadan tankların önüne yattığı 15 Temmuz gecesinde yaşananları, her zaman hafızalarımızda diri tutmalıyız. İstanbul Havalimanı’nda sergilediğimiz15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü Sergisi” ile 15 Temmuz gecesi millet için canını feda eden 251 şehidimizin ve 2 bin 190 gazimizin kahramanlıklarını bir kez daha yâd ediyoruz. Türkiye demokrasi ve egemenlik yolunda uçurumun kenarından döndü. Milletimizin 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu azim ve kararlılık aydınlık geleceğimizin en büyük garantisi oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine vurulmak istenen prangaya rağmen, İstanbul Havalimanı’nın yapımının sürdürülmesinde bankalar, DHMİ, İGA’nın ortakları ve taşeronlar aynı hevesle yatırıma devam etti. Geleceğimizin çalınmasına, demokrasinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyerek, Cumhuriyetimizin en büyük yatırımını başarı ile zamanında bitirmek bizim için çok önemliydi. Sadece İstanbul Havalimanı projesi değil; ulaştırma sektöründeki uzun vadeli hedeflerin tümü kaybedilebilirdi ancak Türk milleti canı pahasına da olsa demokrasiye sahip çıktı. Her karesinde milli bütünlüğümüzün korunmasına ve çok daha güçlü bir Türkiye inşamıza tarif edilemez katkı sunan kahramanlıkların yer aldığı bu serginin açılışı vesilesiyle, demokrasi için canlarını fedakârca ortaya koyan tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Editör: TE Bilisim