TFF eski Genel Sekreteri Ahmet Güvener 2009 UEFA Finalinde yapılan bazı satın almalarda usulsüzlük yaptığı iddiası ile 6 Eylül 2010 tarihinde işten çıkarılması ile ilgili açılan davalarda TC Mahkemeleri tarafından aklandı ve TFF tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Kamuoyuna Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde 6 Eylül 2010’da yayımlanan “Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Mahmut Özgener ‘in talimatıyla, TFF Denetleme Kurulu tarafından başlatılan ve titizlikle yürütülen soruşturmayı  değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'nin kararı doğrultusunda; TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ve Genel Sekreter Vekili Orhan Gorbon, 6 Eylül 2010 itibariyle görevlerinden ayrılmıştır.” haberi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş akdimi tek taraflı olarak fesih ettiğini kamuoyuna duyurmuştur. Fesih gerekçesi olarak da 2009 yılında İstanbul’da yapılan UEFA Kupası finalinde yapılan bazı satın almalardaki usulsüzlükler gösterilmiştir. Bu satın almaların yapıldığı tarihte Genel Sekreter olmamama, ödeme emrini bizzat Mahmut Özgener’in sözlü talimatı ile yapmama ve de TFF ile iş akdimde “Federasyonun sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirir.” ifadesi bulunmasına rağmen Denetleme Kurulunun raporuna dayanılarak bu fesih kararı alınmıştır. TFF aleyhime usulsüzlük yaparak TFF’yi zarara uğrattığımı iddia ederek tazminat davası açmış, karşılığında da ben is akdimin haksız fesih edildiğini iddia ederek kıdem ve ihbar tazminatımın ödenmesi için TFF aleyhine dava açmış idim.

TC İstanbul 10. İş Mahkemesi 07.11.2013 tarih ve 2013/414 numaralı kararı ile TFF’nin aleyhime açtığı tazminat davasını usulsüzlük yapmadığım gerekçesi ile ret etmiştir. Yine aynı mahkeme 25.04.2014 tarih ve 2014/382 numaralı kararı ile iş akdimin haksız fesih edildiği gerekçesi ile TFF’i bana kıdem ve ihbar tazminatı ödemeye mahkûm etmiştir. Kısacası TC Mahkemeleri TFF’nin konuyla ilgili usulsüzlük iddialarını ret etmiş ve beni bu süreçte aklamıştır.

Hayatı boyunca değerleri ve ilkelerine sıkı sıkı bağlı yaşayan, çevresi tarafından güvenilir ve dürüst bilinen bir kişi için 6 Eylül 2010’da yapılan bu suçlama son derece kırıcı ve onur yaralayıcı olmuştur. Üstelik bu karar alınırken, zamanın TFF Yönetimi usulsüzlük yapmadığım bilinmesine rağmen siyasal nedenler ile bu karar alınmıştır. TC Mahkemelerinin 4 yıla yakın süren karar alma sürecinde yaşadığım duygularımı anlatmam çok zordur. İnsanoğlu için onurundan daha değerli hiçbir şey yoktur. Dolayısı ile TFF’nin ödeyeceği hiçbir tazminat yaşadığım duyguları geri iade etmeyecektir. TC Mahkemelerinin aldığı bu kararlarda benim için ek önemli husus aklanmamdır. Bu durumu kamuoyu ile paylaşmak istedim.

Saygılarımla,

 

Ahmet Güvener

Editör: TE Bilisim