CHP Tuzla eski İlçe Başkanı, mimar Tekin Ağırman'ı (48) eski makam şoförü Zeynel A.C.'nin (30) öldürdüğü belirlendi. Yıllar önce babasını vuran ve denetimli serbestlikle salıverilen zanlı Zeynel A.C. aranıyor. Ağırman, uzun süredir kendisi gibi Erzincanlı olan madde bağımlısı Zeynel A.C.'yi tedavi ettiriyordu. Ancak o kendini hayata kazandırmaya çalışan Ağırman'ı öldürdü. Türk Sanat Müziği sanatçısı Özlem Ağırman'ın eşi olan Ağırman'ın iki çocuğu vardı. Öz-Tek Ağırman Şehir Planlama ve Mimarlık Mühendislik İnşaat Hizmetleri'nin sahibi olan Ağırman İstanbul Tuzla'ya bağlı Esentepe'de bir inşaat yaptırıyordu. Önceki gün işyerinin önünde, bir dönem makam şoförlüğünü de yapan sabıkalı Zeynel A.C. tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Ağırman, karnından, kolundan ve bacağından ağır yaralandı. Hemen özel bir hastaneye kaldırılan Ağırman müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'MADDİ-MANEVİ DESTEK VERDİ'

Tuzla Asayiş Büro Amirliği ve Gayrettepe Cinayet Büro Amirliği ekipleri, firari zanlı Zeynel A. C.'yi yakalamak için çalışıyor. 34 YP 0261 plakalı otomobiliyle kayıplara karışan Zeynel A.C.'nin gidebileceği yerleri tespit eden polis, telefon sinyallerinden iz sürüyor. Ağırman'ın cenazesi, Tuzla Aydınlı Cemevi'nde bugün öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Büyük üzüntü yaşayan Ağırman ailesi ise dün taziyeleri kabul etti. Tekin Ağırman'ın kardeşi Metin Ağırman yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "Olayın şokunu yaşıyoruz. Tekin Bey'in yıllarca maddi manevi destek verdiği, ilgi gösterdiği bir kişi yaşamına mal oldu. Onu tedavi ettirdi, uyuşturucudan kurtulması için çaba gösterdi." Arkadaşı Hasan Uzunyayla ise "Maddi manevi her türlü desteği veriyordu. Kendi akrabalarına, eşine dostuna nasıl destek oluyorsa bu çocuğa da öyle destek oluyordu. Neden vurduğunu anlayabilmiş değiliz" diye konuştu.

CHP'DE 2 DÖNEM İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Tekin Ağırman 2004'te CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı olmuş, iki dönem CHP Tuzla İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti. Türk Sanat Müziği sanatçısı Özlem Ağırman'ın eşi olan Tekin Ağırman'ın iki çocuğu vardı.

(Magazinci.com)
http://www.magazinci.com/icerikler/magazin/hayatini-kurtardi-hayatiyla-odedi_47518.html
Editör: TE Bilisim