Taksim'de Cumhuriyet Caddesi girişinde sabah saatlerinde başlayan göstericilerle polis arasındaki çatışma devam ediyor. Polis ekipleri, eylemcilerin attığı taş ve yabancı cisimlere biber gazı ve tazyikli suyla karşılık veriyor. Bazı vatandaşlar, Taksim anıtı civarında toplanarak çatışmaları izliyor ve cep telefonlarına kaydediyor.

Taksim Meydanı'nda akşam müdahalesi

Öte yandan Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti. Bir anda biber gazlarını sıkan polisi grubu dağıtmaya başladı. TOMA'larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli'ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı'nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahale sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu. Polisin müdahalesi devam ediyor.



Taksim alev alev


Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM'ye döndü. Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı'na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.

Validen müdahale açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada son müdahaleyi şu sözlerle değerlendirdi: "Atatürk Kültür Merkezinde bekleyişimiz, sadece gece flama ve pankartların yeniden asılmaması içindir. Özellikle bilgilenmenizi istiyorum. Marjinal grupların Atatürk K.M'inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız."

Yaralılar hastanede

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 5 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı 4 kişinin ise biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü. Ambulansla getirilen bir kişiye ise gaz maskesi takıldığı görüldü.
Editör: TE Bilisim