ISTANBUL'74 tarafından 5.'si düzenlenen IST. Festival, bu yıl “Sanat ve Kültürde Gerçekçilik Üzerine Diyaloglar” temasını ele alacak. Gerçekçiliğin; edebiyata, sinemaya, tiyatroya, müziğe; sanatın pek çok dalından, tasarım ve moda tasarımına kadar uzanan geniş perspektifine yer verecek.  Yaratıcı dünyanın İstanbul’daki temsilcileri ve sanat severler festival kapsamında düzenlenecek ve herkesin katılımına  açık panellerde, özel gösterimlerde, sergilerde ve workshop etkinliklerinde  buluşacaklar.
 
Demet Müftüoğlu Eşeli'nin kurucu ortağı olduğu ISTANBUL’74 çatısı altında,  Amerika merkezli W Magazine’in Genel Yayın Yönetmeni Stefano Tonchi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. IST. Festival; yaratıcı sektörlerde çağa damgasını vuran işlere imza atan isimleri Türkiye’deki meslektaşlarıyla bir araya getirerek, dünya çapında ortak bir kültürel diyalog ve yaratım sürecinin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor.  İstanbul'un her anlamda zengin tarihini ve kültürünü bir kez daha yaratıcı kanallar yoluyla dünyaya açan festival; nitelikli, çok çeşitli ve dinamik içeriği ile başta gençler olmak üzere çok geniş kitlelere ilham kaynağı olmaya hazırlanıyor.
 
3 gün sürecek IST.Festival; edebiyat, tasarım, moda, müzik, tiyatro ve sinema gibi sanatın pek çok alanında gerçekleştirilecek panel ve etkinlikler  ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır.
 
Editör: TE Bilisim