OLCAY ÜNAL SERT

ARMAĞAN OĞUZ: JAN KARAKTERİNİ OYNAMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDIM!

LAB.’ın Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahnelediği yönetmenliğini  Alp Ataman’ın yaptığı, ünlü yazar Albert Camus’un kolajından Anıl Nişancalı ve Alp Ataman’ın Türkçe’ye uyarladığı ‘Cinayet ve Tatlı Hayaller’ adlı oyunda başrolleri  Yasemin Kay Allen, Armağan Oğuz, Aykut Yılmaz, Berk Cöngevel, Büşra Çulha, Esvet Şahin, Gülçin Yiğit, Polen Kızılaslan, Yağmur Yahşi, Yavuzhan Doğan ve Zeliha Gürsoy
 paylaşıyor.
Seyircilerin tabureler üzerinde seyrettiği  interaktif oyunda, Armağan Oğuz (Jan) ve Yasemin Kay Allen (Martha) iki kardeşi oynuyor. Finalde el ele seyirciyi selamlayan Yasemin Kay Allen ve Armanağan Oğuz oyun sonrası Yönetmen Alp Ataman ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
YASEMİN KAY ALLEN  “TİYATRO YAPMAK ÇOK KEYİFLİ”

Martha rolünü canlandıran Yasemin Kay Allen “Bu akşam ikinci oyunumuzdu, uzun zamandır bir oyunda oynamamıştım. Böyle güzel bir ekibe denk gelmem benim için çok iyi oldu. Çok keyif alarak yaptım. Tabi ki sinema ve tv oyunculuğuna göre çok farklı bir disiplin. Burada ‘Ay kestik, tekrar alalım durumu yok. Tepkiyi anında görüyorsun. Çok zevkli bir şey, tabi ki heyecan oluyor ama tiyatrodan öğrendiğim bir ders varsa o da yoluna devam etmek. Hatalar varsa da onu sonraya saklamak, çünkü hata varsa o anda onu görmek değil sonradan onu gözden geçirip düzetmek gerekiyor. Tiyatro yapmak çok zevkli çok keyifli, Alp Ataman  ile çalışmak ayrıca zevkli." dedi.

BİR KOLTUKTA ÜÇ KARPUZ...
'Sinema, tv oyunculuğu derken tiyatro, bir koltukta üç karpuz götürmek nasıl?' sorusuna Allen, “Gerekliydi, dizi ve sinema oyunculuğu yaptığınında da kendini geliştiriyorsun ama farklı kulvarlarda da bulunmak bir oyuncu olarak neyi geliştirmen gerektiğini sana hatırlatıyor. Okulun dışında bir okul gibi bir şey… Tiyatro oyunculuk açısından çok verimli bir alan..” diye yanıt verdi.

ARMAĞAN OĞUZ: ALBERT CAMUS’UN DEDİĞİ GİBİ; 'İNSAN ŞAKA YAPMAMALI !

Armağan Oğuz "İçinde hem komedi, hem de trajedi barındıran bir oyun, traji-komik diyebiliriz. Seyirciyi interaktif olarak tutmak ve onların bizimle beraber olduğunu hissetmek gerç ekten keyifli. Oyunda enerjiyi yüksek tuttuğumuzu düşünüyorum. Bu ikinci oyun, geçen hafta çocuğu doğurduk. Bu hafta büyümeye başladı. Güzel bir enerjisi var oyunun. Jan karakterini oynarken büyük keyif aldım. Ben keyif aldıysam, keyifte verdiğimi düşünüyorum, yine de yorumu seyirciye bırakmak gerekir… Jan karakterinin yanı sıra kısa da olsa Gardiyan karakterini oynuyorum. Jan karakteri uzun süre ailesinden uzak kalmış, 20 yıl ayrılıktan sonra ailesinin işlettiği otele sürpriz olarak bir müşteri gibi giden ve onlara oyun oynayan Camus’un da dediği gibi “insan şaka yapmamalı!”nın sonunda kötü sonuçlara maruz kalmış bir karakter” dedi.
Yasemin Kay Allen’in canlandırdığı Martha karakteriyle ilgili olarak Armağan Oğuz; “O da çok gotik bir karakter. Kardeş olmasına rağmen, kardeş sevgisini beklediğim yerde, çok tepkili bir kardeş gördüm. Ama uzun zaman ayrılık herşeyi değiştiriyormuş… Ve Jan da hakettiğini buldu belki de…” diyerek yanıtladı.
Geçen yıl Alp Ataman’ın yönettiği ‘Şeytanın Okulu’ adlı interaktif oyunda da oynadığını belirten Armağan Oğuz; “Bu ikinci interaktif oyunum.  Diğerine göre daha uzun. Yeni bir oyun daha gelecek, o da yolda” diyor.
KEYFİNİ ÇIKARIYORUZ…
Yasemin Kay Allen ile özel hayatı da paylaşıyorsunuz, birlikte oyunda oynamak nasıl bir duygu sorusuna Armağan Oğuz; “Özel hayat, özel hayat… Oyunda kardeşi oynuyoruz. Hiç özel hayatla ilgisi yok. Keyfini çıkarıyoruz…” dedi. Armağan Oğuz; bir soru üzerine de Profesyonel oyuncular olduklarını belirterek, özel hayat ile işi bir birine karıştırmadıklarını ifade etti.  Yasemin Kay Allen ve Armağan Oğuz bir süredir mutlu bir birliktelik yaşıyorlar.
ALP ATAMAN: YASEMİN ÇOK BÜYÜK GELİŞME KATETTİ
Yasemin Kay Allen’i nasıl seçtiniz sorusuna Yönetmen Alp Ataman; “İster istemez oyuncularla ilgili kafanızda bir ivme bulunuyor. Bir arkadaşım vasıtasıyla Yasemin’e teklifte bulundum, o da oluşumumuzun içine dahil oldu. Ve rolünü de layığıyla oynuyor. Çok büyük gelişme katetti. Benim kanaatimce de tiyatro camiasında yerinin olabileceğini gösterdi.  Yasemin’in varlığından dolayı çok keyifliyim, o müthiş enerjisi ve güzel yüzüyle sıcak gülümsemesini çok seviyorum.” dedi.
BU SERÜVEN UZUN YILLAR DEVAM EDECEK GİBİ…
Armağan Oğuz'u nasıl seçtiniz sorusuna Yönetmen Alp Ataman; "Armağan Bey’i yıllardır tanırım, hatta çocukluğuma dayanan bir süreçten tanırım. Bir kardeşim olmasının yanında iyi bir meslektaşımdır. Onun varlığı da bizi güçlendiriyor. Armağan ile geçen yıl Eric Emmanuel Schimitt’in ‘Şeytanın Okulu’ ile başladık bu bizim ikinci serüvenimiz ve uzun yıllarda bu serüven devam edecek gibi gözüküyor.” dedi.
 
LAB.'IN sahnelediği, yönetmenliğini Alp Ataman'ın yaptığı, Anıl Nişancalı ve Alp Ataman’ın Albert Camus kolajından Türkçeye uyarladığı ‘Cinayet ile İlgili Tatlı Hayaller’ adlı oyun bundan böyle de Çarşamba akşamları Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahnelenecek. Oyunun biletleri ise günler önceden tükeniyor... 
Editör: TE Bilisim