Liselilerin Korsanla Mücdalesine Oyunculardan Tam Destek!


T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliği ile “Korsanla Mücadele ve Telif Hakları” teması ile başlayan “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması” için start verildi.

Sanat eserlerinin üretilmesi kadar, üretildikten sonra eser sahiplerinin haklarının korunmasının da önemli olduğunu vurgulamak için düzenlenen “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması” geri sayım başladı. Hem gençleri sinema alanında üretmeye teşvik etmek hem de konuyla ilgili olarak kamu bilinci arttırmanın hedeflendiği yarışma için birbirinden ünlü birçok isim bir araya geldi.

Cansel Elçin
Bu önemli yarışmanın jürisinde; Berrak Tüzünataç, Cansel Elçin, Engin Altan Düzyatan, Güven Kıraç, Hazal Kaya, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Zafer Algöz gibi oyuncuların yanı sıra yönetmen Abdullah Oğuz ve yönetmen Reis Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanı Lale Çelik, Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Milli Eğitim Müdürlüğü Orta Öğretim Müdür Yrd. Saadettin Pircioğlu, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof.Dr Zahir Avşar ve Türsak Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil gibi alanlarında başarılı bir çok isim yer alıyor.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması”nın afişini, Hollywood sinemasının film posterlerini tasarlamasıyla tanınan Türk grafik tasarımcısı Emrah Yücel tarafından hazırlandı.


Egemen Bağış ile Avrupa gezisi

Yarışmada, her kategoriden 4 yarışmacı olmak üzere üç ayrı kategoriden (Cep telefonu, Fotoğraf Makinesi ve Kamera) 12 proje ödüllendirilecektir.

Yarışmada dereceye giren 12 kişi “Dijital Video Kamera” ile ödüllendirilirken; ilk üçe giren eser sahipleri, T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın 2012 yılı içerisinde Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretlerinden birine katılma hakkı kazanacaktır.

İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması”na son başvuru tarihi: 30 Nisan 2012.

Yarışma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni 17 Mayıs 2012 Perşembe Günü gerçekleştirilecektir.
Editör: TE Bilisim