Açılış konserini Dünyaca ünlü kadın vokaller Mor Karbasi ve Giota Negka ile paylaşan Mehtap Demir, aynı zamanda Savinna Yannatou ile düet yaptı. Ladino, Türkçe şarkıların yanı sıra Yunanca okuduğu gazellerle konsere renk katan Mehtap Demir, Kemanesiyle Türkiye’den Ege esintilerini dünyanın farklı ülkelerinden gelen özel dinleyicisi ile paylaştı. Sadece özel davetlilerin katılabildiği konserin ardından verilen resepsiyonda müzik yazarları ve üreticileri tarafından gerçekleştirilecek toplantılara ve sunumlara katılan akademisyen sanatçı, Festival süresince Türkiye müziğini anlatttı

Tel Aviv, Kudüs ve Yunanistan’da Yasmin Levy ile birlikte verdikleri konserlerden tanıdığımız Mehtap Demir, Türkiye’nin dünya müzik sahnelerinde daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak. “Sadece bir bölge ile değil, ülkemin her renginin ve kültür birikimin bu platformlarda temsil edilmesi gerekiyor” diyor.

Ekim ayında “Söyle Mehtap” isimli yeni projesiyle Türkiye dinleyicisine ulaşan Demir, diğer taraftan “Benim Tatlı Kanaryam” belgeselinin konserlerini vermeyi sürdürüyor.


Womex Müzik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

Editör: TE Bilisim