Olcay Ünal Sert

Son yıllarda özellikle yurtdışı festivallerin vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen Selda Bağcan İstanbul'da gerçekleşen MIX Festivali'nde büyük ilgi gördü.  Selda Bağcan ve Boom Pam'ın yanı sıra; Ali Farka Toure Band & Terakaft, Manuş Baba, Mustafa Özkent, Dudu Tassa & The Kuwaitis, Jacques ilk gün sahne alan isimler arasındaydı. 

Selda Bağcan konserine "Yaz Gazeteci" adlı şarkı ile başladı. Ardından "Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek" adlı şarkıyı seslendiren usta sanatçı dakikalarca ayakta alkışlandı. Zaman zaman konserinde ilginç konuşmalarda yapan Selda Bağcan "Eskiden sahnede şarkımı söylerken haykırışlar yine vardı ama konuşma hiç yoktu. Şimdi şimdi konuşabiliyorum" diyerek itirafta bulundu. 60'lı yıllardan bu yana sahnelerde şarkı söyleyen Ajda Pekkan ve kendisinin olduğunu ifade eden sanatçı, "O yıllardan beri sahnelerdeyiz, Ajda bırakırsa bende bırakacağım, yoksa yok.." dedi.

Zorlu PSM'de ki konserde şarkı seslendirirken Gezi'de hayatını kaybedenleri de anan Selda Bağcan, "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adlı şarkı ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Sanatçı, seslendirdiği "İzmir Marşı" ile  büyük alkış aldı.  Hain bir suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu için yaptığı "Uğurlar Olsun" şarkısı ile büyük beğeni toplayan Bağcan, şarkı bitiminde "En iyi bestem" dedi. Konser alanında zaman zaman "Her yer Taksim her yer direniş", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. 

Çemberimde Gül Oya, Gesi Bağları, Mehmet Emmi, Yaylalar, Yalan Dünya, Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle gibi sevilen türküleri seslendiren sanatçı, istek üzerine "Yuh Yuh" adlı şarkıyı iki kez seslendirdi. Selda Bağcan hayranlarına bir müjde verelim, efsane sanatçı; Mabel Matiz ile ilk kez yan yana gelerek "Yuh Yuh" adlı şarkıya düet yaptı. Bu çok özel şarkı Aşık Mahzuni Şerif'in anısına oluşturulan 'Mahzuni'ye Saygı' albümünde yer alacak.

Selda Bağcan hayranlarına ikide sürpriz; sanatçı 18 Şubat 2018'de Londra da, 30 Mart 2018 de Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser verecek. Usta sanatçı önümüzde ki yıl ayrıca Nevada Çölü'nde bir konser verecek.

AMERİKA’NIN Nevada Eyaleti Black Rock Çölü’nde 31 yıldır düzenlenen ve dünyanın her yerinden 70 bine yakın müzikseveri ağırlayan Burning Man 2018’e Selda Bağcan davet edildi. Dünyanın en çılgın festivali olarak bilenen Burning Man’de geçen yıl “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır”türküsüyle binlerce insanı dans ettiren Bağcan, bu kez çölde sahneye çıkacak ve konser verecek.Burning Man Festivali; 31 Ağustos 2018 - 3 Eylül 2018 tarihleri arasında Nevada Çölü'nde gerçekleşecek. 

Selda Bağcan 1,5 saat boyunca şarkılarını aralıksız peşi sıra seslendirdi. Sanatçı performansı ile büyük beğeni topladı.

Müzikseverlere seslerarası bir deneyim sunan MIX Festival programının ikinci gününde ise Claptone, Modestep, Slam, Electro Deluxe, Red Bull Warm Up Sahnesi’ne konuk oldu.  Yerli sahnenin yetenekli sanatçılar ile plak pazarı, bit pazarı, atölyeler ve sessiz partinin yer aldığı farklı etkinlikler, müzikseverlere şehrin merkezinde unutamayacakları bir festival deneyimi yaşattı.  Drama Sahnesi'nde ise son yılların beğenilen ismi Cem Adrian müzikseverlerle buluştu. 

Editör: TE Bilisim