70 yıl aradan sonra Shakespeare’ın ‘Hamlet’ oyununun Arnavutluk’ta sahnelendiğini belirten Şüküri Çavuşay “1 aydır sahne üstünde çalışıyoruz, genel provayı bitirdik. Oyunun prömiyeri Eylül ayında Tiran’da gerçekleşecek” dedi.

 
Ünlu Gürcü yönetmen Zurab Sikharulidze’nin yönetmenliğiyle Arnavutluğun Tirana Metropol Tiyatrosu’nda sahnelenecek ‘Hamlet’in bugunki insanın düşünce ve davranış yapısına göre çağdas bir yorum ile çok yakında seyirciyle buluşacak.
 
Hocasıydı rejisörü oldu!
Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alırken Zurab Hoca’nın öğrencisi olduğunu belirten Çavuşay, “Yüksek lisans tezimi ‘Hamlet’ üzerine yazıp sahne üzerinde birlikte çalışmamız olmuştu. Yıllar sonra okul sahnesinde başlayan o ‘Hamlet tutkusu’nu profesyonel hayata taşıdığımız için çok mutluyum.” dedi.
 
70 sene sonra ilk kez sahneleniyor!
Arnavutluk gibi tiyatro geleneği olan bir ülkede, 70 senedir ‘Hamlet’ oynanmıyorsa sanat adına çok üzücü bir durum. Buna rağmen, yeni nesilin karşısına ‘Hamlet’ olarak çıkmak , benim için büyük bir cesaret ve  sorumluluk demektir. Zurab Sikharulidze gibi usta bir yönetmen ile çalışmak büyük avantaj. Onunla bir çok şey sadeleşip kolaylaşıyor ama sorumluluk daha da artıyor.” dedi.
 
Rejisor ve oyuncu ilişkisi çok önemli
Yönetmen Zurab Sikharulidize’yi yere göğe sığdıramayan Çavuşay, “Bizde rejisor ve oyuncu ilişkisi çok önemli bir noktaydı bizim için, çunkü Zurab hoca, biz oyunculardan karakterleri değil , bizim içimizdeki benlikleri ve tutkuları ortaya çıkarttı. Oyun, bugünün iyiliklerini ve kötülüklerini söyleyip çağımızın ne olup olmadığını ortaya çıkarıyor.” dedi. 
 
Benim Hamletim
Günümüzde yaşanan savaşların ve olumsuzlukların son derece arttığını söyleyen Şüküri Çavuşay, “Yaşadığımız kaosu düzene kavuşturmak isteyen bir insan olarak bu isteğim beni kaosa cevirdi ama her şeye rağmen  suç cezalandırılmalıdır! Aksi taktirde suçluyu ödüllendirmiş oluruz ve hasta bir ortam içinde bizler de hasta oluruz. Kendimizi feda etmemiz gerekse dahi, suçlu cezalandırılmalıdır.” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim