Öne Çıkanlar Rojda Demirer Fatma Turgut Özlem Polat Ayten Alpman Semiha Yankı

Bu haber kez okundu.

Hollywood'un efsane yıldızı Türkiye'de!
Özel Haber: Ufuk Deneri

Hollywood'un dünyaca ünlü yıldızı Sean Penn Türkiye'ye geldi.

1985-1989 yılları arasında ünlü pop yıldızı Madonna ile evli kalan 2 Akademi ödülü sahibi Amerikalı aktör Sean Penn Türkiye'ye geldi. Dün İstanbul'a gelen Sean Penn, akşam da Karaköy'de Galata Akın Balıkçısı'nda rakı-balık yaptı. Ünlü oyuncu Akın Balık çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sean Penn İstanbul Karaköy'de Akın Balık'ta rakı-balık keyfi yaptı.



Sean Penn kimdir?

Sean Penn (d. 17 Ağustos 1960 - Santa Monica, Kaliforniya, ABD) 2 en iyi oyuncu Akademi ödülü sahibi sinema oyuncusu ve film yönetmeni olan Penn aynı zamanda sinema tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilir.[kaynak belirtilmeli]

Rus bir baba ve İtalyan annenin çocuğu olan Sean Penn, çocuk yaşlarda sinemaya ilgi duyarak, o dönemin favori aygıtlarından "Süper 8" denen kameralarla film çekme denemeleri yaptı. Los Angeles Repertory Theater`de oyunculuk eğitimi aldı. İlk deneyimini Barnaby Jones adlı bir dizide oyunculuk yaparak yaşadı. Üne kavuşmasını sağlayan; Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler (1982) filmindeki Jeff Spicoli rolü oldu. 1985 -1989 yılları arasında popstar Madonna ile evli kaldı.Madonna'nın ilk kocasıdır. 1988 yapımı Renkler adlı filmde yer aldı. 1991'de yönetmenliğe başladı.

Aynı yıl, 1996'da evleneceği kadın olan Robin Wright Penn ile birlikte yaşamaya başladı, bu beraberlikten iki çocukları oldu. Toplumsal ve sosyal içerikli filmlerde rol aldı, yönetti. Halen Kaliforniya'da yaşayan ve bir Fransız restoranı işleten Amerika'lı aktör; ABD yönetiminin sert bir muhalifi olup, Irak, İran, Venezuela gibi ülkelere "serbest muhabir" olarak ziyaretlerde bulunarak, Amerikan devlet politikasının yanlışlıkları üzerine ABD halkına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır.

Penn'in 2008 Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı olacağı açıklanmıştır. Festival yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Sean Penn’in bağımsız Amerikan sinemasını temsil ettiği için jüri heyeti başkanlığına seçildiği söylenmiştir.[1] 24 02 2008'de yapılan Elton John'un düzenlediği AIDS liler için yapılan yardım partisine katıldı.





Oscar
Aday: En İyi Erkek Oyuncu, Dead Man Walking (1995)
Aday: En İyi Erkek Oyuncu, Sweet and Lowdown (1999)
Aday: En İyi Erkek Oyuncu, I Am Sam (2001)
Kazandı: En İyi Erkek Oyuncu, Mystic River (2003)
Kazandı: En İyi Erkek Oyuncu, Milk (2008)


Aday: En İyi Erkek Oyuncu, Mystic River (2004)
Aday: En İyi Erkek Oyuncu, 21 Grams (2004)
Altın Küre[değiştir | kaynağı değiştir]
Aday: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sinema, Carlito's Way (1994)
Aday: En İyi Erkek Oyuncu - Drama, Dead Man Walking (1996)
Aday: En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal/Komedi, Sweet and Lowdown (2000)
Kazandı: En İyi Erkek Oyuncu - Drama, Mystic River (2004)

Filmografisi
Oyuncu olarak:


Taps (1981)
Fast Times at Ridgemont High (1982)
Summerspell (1983)
Bad Boys (1983)
Crackers (1984)
Racing with the Moon (1984)
The Falcon and the Snowman (1985)
At Close Range (1986)
Shanghai Surprise (1986)
Dear America: Letters Home from Vietnam (anlatıcı) (1987)
Cool Blue (1988) (Cameo)
Colors (1988)
Judgment in Berlin (1988)
Casualties of War (1989)
We're No Angels (1989)
State of Grace (1990)
Snow White Rose Red (1991) (belgesel)
Cruise Control (1992) (kısa)
The Last Party (1993) (belgesel)
Carlito's Way (1993)
Dead Man Walking (1995)
Loved (1997)
She's So Lovely (1997)
U Turn (1997)
The Game (1997)
Hugo Pool (1997)
Hurlyburly (1998)
The Thin Red Line (1998)
Being John Malkovich (1999) (Cameo)
Sweet and Lowdown (1999)
A Constant Forge (2000) (belgesel)
Up at the Villa (2000)
Before Night Falls (2000)
The Weight of Water (2000)
Dogtown and Z-Boys (2001) (belgesel) (anlatıcı)
The Beaver Trilogy (2001) (belgesel)
Scene Smoking: Cigarettes, Cinema & the Myth of Cool (2001) (belgesel)
See How They Run (2001) (belgesel)
I Am Sam (2001)
It's All About Love (2003)
Mystic River (2003)
21 Grams (2003)
The Assassination of Richard Nixon (2004)
The Interpreter (2005)
All the King's Men (2006)
Crossing Over (2007)
In Search of Captain Zero (2008)
Milk (2009)
The Gangster Squad (2013)
"The Secret Life of Walter Mitty" (2013)

Yönetmen olarak:

The Indian Runner (1991)
The Crossing Guard (1995)
The Pledge (2001)
11'9''01 September 11 (2002) (kısa film)
Into the Wild (2007)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.