''Yeni medya''yı geleceğin en etkin haber ve iletişim mecrası olarak gören Anadolu Ajansı, ''Haber Yayın İlkeleri''nin ardından bir ilke daha imza atarak ''Sosyal Medya Politikaları''nı belirledi.
100. Yıl Vizyonu çerçevesindeki plan ve projelerini sosyal medya ağlarının şekillendirdiği ''yeni medya'' konsepti üzerine inşa eden Anadolu Ajansı, çalışanlarının bu hassasiyet ve beklentiyle sosyal medya ağlarını kullanmalarına ve takip etmelerine büyük önem veriyor.

Sosyal ağları etkin bir şekilde kullanan çalışanlarının, dünyadaki tüm gelişmelerden anında haberdar olmalarının yanında bilgi ve deneyimlerini de en üst düzeye çıkarmalarını amaçlayan Anadolu Ajansı, köklü geçmişi ve geleceğe yönelik büyük hedefleriyle tüm çalışanlarının ancak bu sayede geleceğin medya dünyasına ''fark'' ve ''değer'' katacağına inanıyor.

Anadolu Ajansı, çalışanlarından bunları gerçekleştirebilmeleri adına, ''Haber Yayın İlkeleri''nin tamamlayıcı unsuru olarak kabul ettiği ''Sosyal Medya Politikaları''na bağlı kalmalarına önem veriyor.
Buna göre, Anadolu Ajansı çalışanları;
''Mensubiyetlerinin gereği olarak sosyal medya hesaplarında, Anadolu Ajansı aidiyetlerini açıkça belirtirler.

Anadolu Ajansı'nın ve mesleğin gerektirdiği ciddiyete tüm paylaşımlarında hassasiyetle uyarlar.
Anadolu Ajansı'nın resmi sosyal medya hesaplarında ya da
 www.aa.com.tr adresinde yayınlanan içerikleri, linkini vermek suretiyle Ajans'ın tanıtımına katkıda bulunurlar.
Ajans'ın herhangi bir nedenle yayınlamadığı veya yayınlamaya değer görmediği haber içeriklerini, yetkili editörden izin alarak paylaşıma açabilirler.

Ajans yönetiminin belirlediği isim, adres ve çerçeve dışındaki sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarını haber konusu yapmak için ilgili editörün iznine başvururlar.

Ajans'ın tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar.
Sosyal medya ağlarında yer alan görsel içerikleri, telif hakları sorunu giderilmedikçe haber konusu yapmazlar.
Paylaşımlarında Anadolu Ajansı'nın yayın ilkelerine aykırı, hiçbir kimseyi, kurumu, inancı, ırkı, cinsiyeti, kültürü aşağılayıcı, rencide edici, küçük düşürücü veya hedef gösterici ifade, ses ve görsellerle gizli bilgi ve belgelere yer vermezler.
Şiddeti özendirici, korkuyu yaygınlaştırıcı, travmalara yol açıcı, eşitlik ve adalet ilkelerini zedeleyici, insan onurunu küçültücü, ayrımcılığı teşvik edici içerikteki paylaşımlara alet olmazlar.
Siyasi tercihlerini belli etmezler veya bu nitelikteki bir oluşumun ya da kesimin propagandalarına yer vermezler.
Haber temelli her türlü bilgi veya istihbaratı, kaynağı ne olursa olsun, Ajans ile paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar.''
Editör: TE Bilisim