Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk'ün de sahibi olan iş adamı ve sanayici Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören vefat etti.

Erdoğan Demirören, kısa bir süre önce Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk'ü Demirören Holding bünyesine katmıştı.

Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Özgür Şamilgil, Erdoğan Demirören’in bugün hayatını kaybettiğini açıkladı. Şamilgil şunları söyledi:

"Değerli basın mensupları, burada size acı haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. İşinsanı Erdoğan Demirören bugün 11:53 itibarıyla aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan Sayın Erdoğan Demirören, ailesinin yakın ilgi ve alakası, hastanemizin personelinin yoğun çabalarıyla bugüne kadar ıstırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibariıyla tüm ülkemize, yakınlarına, baş sağlığı diliyoruz.

31 Mayıs 2018 itibarıyla hastanemiz yoğun bakımına kendisi alınmıştır. Solunum yetersizliği nedeniyle tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür."

SOYSAL: ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE VE DEMİRÖREN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal ise şu açıklamayı yaptı:

"Cenaze töreniyle ilgili gerekli açıklamayı resmi olarak da yapacağız ama pazar günü öğle namazını müteakip Fatih Camisi’ni düşünüyoruz. Ülkemize, milletimize ve Demirören ailesine baş sağlığı diliyoruz."


CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in cenaze programı belli oldu.
Erdoğan Demirören için 10 Haziran Pazar günü Fatih Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Demirören daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Vefat haberinin yayılmasının ardından Demirören Ailesi Kanlıca'da ki evlerinde taziyeleri kabul etti. İş, sanat, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimleri Kanlıca'ya akın attı.

Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. 79 yaşında hayatını kaybeden Demirören Holding’in önemli ismi Erdoğan Demirören’in hayat hikayesi ve detaylar…

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

Erdoğan Demirören 28 Ağustos 1938’yılında İnegöl’de doğdu. Türk sanayici ve iş adamı. Demirören, Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (RUYİAD) Yüksek İstişare Konseyi üyesi olan Erdoğan Demirören Saint Benoit Lisesi orta bölümü mezunudur.

MESLEK HAYATI SİRKECİ’DE BAŞLADI

Erdoğan Demirören, Sirkeci'de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi'nin kurucusu Babası Şükrü Demirören`in 1957 yılında vefatı sonucu, genç yaşta aile işlerini devraldı. Erdoğan Demirören'in halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Ayrıca piston üretimi de yapan grup, Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

İşadamı Erdoğan Demirören, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile.

Editör: TE Bilisim