Yakışıklı müzisyen Burak Sarıkahya, "Anne ve babanız yaşarlarken sağlığında değerini bilin. Onlarla olduğunuz hergün Anneler Günü, hergün Babalar Günü" dedi.  Babasının vefatının ardından yaşadığı acı dolu özlemi dizelere döken genç sanatçı, Cem Karaca'ya olan tutkusunun müziğe başlamasında önemli bir etken olduğunu açıkladı. Söz ve müziği Burak Sarıkahya'ya ait 'Babama' adlı şarkıda, gitarda Taner Ayan, Bas Gitar'da Zafer Şanlı, Davul'da Aydın Şeref eşlik etti. Aynı adlı şarkıya Devrin Usta yönetmenliğinde birde klip çeken Burak Sarıkahya, müzik yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor..

BABAMA
 
Gittiğin yerde buradaki gibi gülüşün var mı?
Yine bıyıklarını tarayıp atıyor musun o meşhur kahkahanı?
Bak kuşların bile hala babacım diyor
Elimde değil canım çok acıyor
Hani her yere giderken beni de götürürdün ya
Bu sefer neden beni yalnız bıraktın?
 
Gözlerin kapalıydı baba, seni son gördüğümde
Sarılıp kalmak istedim sana gücümün yettiğince
Haykırdım duymasan da sana beni de götür diye
 
Babacığım seni çok özledim
Bir bilsem beni neden bu kadar çok üzdün
Nasıl sen...
 
Bembeyaz takımlarınla baba, topraktan yatağına
Yatırıp ben de uzansam yanında sonsuzluğa
Yatırıp ben de uzansam yanında sonsuzluğa
 
Babacığım seni çok özledim
Bir bilsem beni neden bu kadar çok üzdün
Nasıl sen...

Şarkı söz / müzik : Burak Sarıkahya

Aranje : Taner Ayan

Gitar : Taner Ayan

Bas Gitar : Zafer Şanlı

Davul : Aydın Şeref

Klip Yönetmeni : Devrin Usta

Burak Sarıkahya kimdir?

22 Ocak 1984 tarihinde doğan Burak Sarıkahya, babasının çaldığı plaklara minik orguyla eşlik ederek müzik serüvenine başladı. Özel Ortadoğu Koleji'nde ortaokul ve lise yıllarında gitar çalıp vokal yaparak bir çok müzik yarışmasına katıldı. Liseyi bitirdikten sonra hayranı olduğu Cem Karaca ile tanıştı. Onun yönlendirmesiyle kendi şarkılarını yazmaya başladı. Cem Karaca'nın vefatından sonra Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları grubu ile konserlerde yer aldı ve 2009 senesinde kendi şarkılarından oluşan "Adsız" isimli bir albümü tamamladı. 2012 senesinde "Komşu Şarkılar" isimli bir albüme imza attı. 2014 yılında Cem Karaca'ya bir vefa borcu olarak her konserde Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları ile seslendirdiği "İhtarname" şarkısını 45'lik plak formatında yayınladı.

2006 Senesinde 5 Nisan'ı 6 Nisan'a bağlayan gece Cem Karaca'nın doğum günü anma etkinliğinde babasından bir telefon aldı. Babaannesinin ölüm haberini duyduktan sonra sahneye çıkıp eve döndü. Ertesi gün 7 Nisan'da babası Mehmet Sarıkahya'yı kaybetti. Aynı gün "Babama" şarkısının sözlerini yazdı, hep erteledi ve 12 yıl sonra ancak kaydedebilme cesaretini buldu. Bu şarkı yıllar önce müziğe başladığı Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları (Gitar: Taner Ayan - Bas Gİtar: Zafer Şanlı - Davul :Aydın Şeref) eşliğinde Stüdyo Arı'da kaydedildi. Arpej Yapım etiketiyle çıkacan Söz ve Müziği kendisine ait "Babama" şarkısının düzenlemesini Taner Ayan, kayıt /mix/mastering'ini Arıkan Sırakaya yaptı. Şarkının klibini ise Devrin Usta yönetti.

Editör: TE Bilisim