Törene sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur, menajeri Nevzat Takmaz'ın yanı sıra yüzlerce hayranı katıldı. Dualar ve alkışlarla birlikte anılan Müslüm Gürses için mezarı başında Yasin okutulup şeker dağıtıldı.

Kuran okunurken sanatçının bir hayranı fenalaşarak kriz geçirdi. "Paramparça ettin bizi Baba" diye bağıran hayranın yardımına yine sanatçının hayranları koştu.
Muhterem Nur tören sonrası yaptığı kısa açıklamada, "Üzgünüm ama bir taraftan da mutluyum bu kadar seveni, hatırlayanı var. Çok değerli bir insanı kaybettim, bir daha göremeyeceğim onu." dedi. Sanatçı dostlarından kimsenin olmadığının hatırlatılması üzirine Muhterem Nur, "O hikaye bitti artık. Kimseyi göremezsiniz onlardan. Belki camide ki mevlide gelirler. Gelenlerdende sağolsun gelmeyenlerden de. Bir yıl içinde onu her dakika özlüyorum. Onun varlığını arıyorum." dedi.
Müslüm Gürses için ikinci albümün yapılacağının hatırlatılıp bu konuda söylemek istedikleriniz nelerdir sorusuna Muhterem Nur, "Ayın 10'unda çıkacak, 'Benden Bu Kadar'. Kadırga Müzik ile beraber yaptığımız, ölmeden evvel yaptığımızın ikincisini çıkarıyoruz. 'Veda' ile benim ilgim yoktu ama bu 'Benden Bu Kadar' ile onu hisseliyim" dedi. Mahkemelik olduğu yapımcı Medeni Uçar ile ilgili soruya Muhterem Nur, "Onlar hakkında birşey söylemek istemiyorum." dedi. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ki tören sonrası Gürses için Şişli Camii'nde İkindi namazını müteakip mevlid okutuldu.

Muhterem Nur ve sevenleri Müslüm Gürses'i aramızdan ayrılışının 1. yıl dönümünde kabri başında andı.
Editör: TE Bilisim