Yeni albümün en güzel şarkılarını sevenleriyle bir an önce buluşturmayı arzu eden sanatçımız Mabel Matiz, albüm piyasaya çıkmadan önce 22 Aralık Cumartesi gecesi Türkiye’nin en prestijli konser mekanlarından olan IKSV / Salon’da “Yaşım Çocuk” u dinleyicisinin beğenisine sunuyor. Saat 22.00 ‘de başlayacak albüm lansman konserimizde sizleri de aramızda görmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Kayıtları Ağustos – Kasım 2012’de İstanbul, Erekli – Tunç Stüdyolarında gerçekleşen ve DMC etiketiyle piyasaya çıkacak bu yeni albümde, tam 12 yepyeni şarkı müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. “Yaşım Çocuk”ta; sözleri Mete Özgencil, bestesi Mabel Matiz ve Mete Özgencil’e ait olan “Zor Değil”, yine sözleri Mabel Matiz’e bestesi ise Mabel Matiz ile birlikte Can Güngör’e ait olan “Tamburu Yokuştan”, “Yaşım Çocuk”, “Yıllar Saçlarına”, geri vokallerde Göksel’in eşlik ettiği “Ah Bu Sefer”, coşkulu bestesi ve ritmiyle “Alaimisema” ve bir Yıldız Tilbe şarkısı olan “Aşk Yok Olmaktır”ın yepyeni yorumu dikkat çeken şarkılar arasında yer alıyor.

Daha önce müzik dünyasının önemli ve saygın sanatçılarından Teoman, Göksel ve Ceylân Ertem gibi isimlerin son albümlerine birer şarkı veren Mabel Matiz, bu yepyeni albümdeki 9 şarkının söz ve bestesine yine kendisi imza atıyor.

Müzik eleştirmenlerinin yaptığı 2011 yıl sonu değerlendirmelerinde yılın en önemli ve en güzel 10 albümünden biri olarak gösterilen ilk albümün ardından, yoğun bir konser programına giren Mabel Matiz, tam 1.5 yıl boyunca hayatın birçok farklı alanından beslenerek ürettiği, yaşanmışlıkların, ortak geçmiş ve duyguların her türlüsünün binbir rengiyle harmanlandığı bu albümünde yine çok farklı, çok özgün ve çok özel bir sanatçı olarak karşımıza çıkıyor.

Müziğin, insanlar arasındaki duygu paylaşımının ve iletişimin en önemli faktörlerinden biri olduğunu unutmaya başladığımız şu günlerde, “Yaşım Çocuk” albümündeki şarkıların, özlediğimiz müzikal tat ve güzellikleri bizlere yeniden hatırlatacak ve yaşatacak olması bu albümü belki de Türk pop rock tarihinin başyapıtlarından biri olarak taçlandıracağına dair inancımızı mutlak kılıyor.
Editör: TE Bilisim