Kemancı, Yüz Karası, Sevdiğm Var İzmirli, Günahkar Olmadan, Hasret Pınarı, Bir Mucize Allahım, Anne gibi unutulmaz şarkıların söz yazarı Mehmet Yüzüak'tan Sezen Aksu'ya destek ....

Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, dünyanın en büyük telif davasını açmaya hazırlanıyor. Kemancı şarkısı ile tanınan ünlü söz yazarı "Sezen'in (Aksu) mahkum olmasına çok üzüldüm. Sezen Aksu telifi ödemiş ama yanlış yere ödemiş. Bunda art niyet kasıt yok. O 'Adı Bende Saklı' şarkısını okumasaydı, tüm Türkiye o şarkıyı nereden bilecekti. Sezen Aksu Türk Popunun kraliçesidir. Yaşarken değerini bilelim" dedi.

Minik Serçe, 'Adı Bende Saklı' (Eclipse) şarkısının bestecisi Yunanlı Yiannis Karalis yerine yanlışlıkla ‘Secret Love’ın bestecisi Georgios Stavrianos'a telif ödediği iddia edilmişti. Mahkeme kararıyla 35 bin TL (15 bin Euro) ödemeye mahkum olan Sezen Aksu'dan Karalis ayrıca özür dileme kararı da çıkartmıştı.


Altın Plak ödüllü Kemancı şarkısının Yunanca, Almanca, İtalyanca ve Farsça yayınlandığını söyleyen Mehmet Yüzüak, "Bana birisi muvafakatname göstersin, nerede?" dedi. 5 Milyon TL'lik dava açmaya hazırlandığını söyleyen Yüzüak; "Bendeniz de Kemancı'yı izinsiz okudu. Kendisi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Ne oldu, ne değişti Türkiye de? Bu telif hakları yasası ile ilgili acil düzenlemeler yapılmalı" dedi.
Seda Sayan'ı yere göğe sığdıramayan Mehmet Yüzüak; "Seda'nın yaptığı jestler saymakla bitmez. Bazı assolistlerin Seda Sayan'dan öğrenmesi gereken çok şeyler var. Günahkar Olmadan'ı muhteşem taşıdı. Ona hayatım boyunca minnettarım" dedi. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim