‘Susamam', 'Günleri Geride Bırak’ isimli single çalışması ve ‘Ludovico II’ albümü ile sadece rap dinleyicisinin değil her kesimden ve yaş grubundan müzikseverin dikkatini çeken ve beğenisini kazanan Şanışer, 2019 yılı son çeyreğinde “Kara Geceler” isimli şarkı da Türk Pop müziğinin efsane ismi Sezen Aksu ile düet yaptı.

2018 yılında Sezen Aksu’nun, Şanışer’ in internet üzerinde yayınladığı şarkıları dinlemesinin ardından iki sanatçının tanışması ile düet fikrinin hayata geçtiğini belirtilirken, söz ve müziği Şanışer’ e ait olan şarkının kaydı Stüdyo Lonca’ da yapıldı.

Şanışer’in imzasını taşıyan şarkının aranjesini Murat Acar ve Sarp Palaur yaparken, şarkının kemanlarını ünlü müzisyen Onno Tunç’ un kızı Ayda Tunçboyacı çaldı. Şanışer, şarkıyı en ince detayına kadar nakış gibi işlediklerini ve bu yüzden kapağının da orijinal olması için dünyaca ünlü çizgi roman ve illüstrasyon sanatçısı Kenan Yarar ile çalıştıklarını belirtti.

Şanışer feat Sezen Aksu “Kara Geceler” dijital platformlarda çıktığı an itibariyle liste başında ve sosyal medya da en çok konuşulanlar arasına girdi.

ŞANIŞER ft. SEZEN AKSU – KARA GECELER

İnançlarıma zorlu yolum gömülü
Karanlık...
Korkmuyorum, kokluyorum ölümü
Kokluyorum ölümü
Devletler yıkılıyor ben
Kanayan ellerimle tekrar yokluyorum ölümü
Şakaklarından vuruyorum kinimi
Avam, legal haplar...
Yutuyorum birini
Yazıp uyutuyorum kinimi
"Gülümse geçer" diyorlar
Küfredesim geliyor, tutuyorum dilimi
Yutuyorum birini, içime pek sinmiyor
Uyutuyorum kinimi, içimde sessiz bi' yol
Derdim eksilmiyor, nasıl bi’ zaman bu?
Doğru kimsenin umurunda değil ama sorsan herkes Rap dinliyor
Adil olmak sade şarkılara fiil
Hatta an gelir çare olmaz sancılara şiir
Artık tek umursadığımız artı para şekil çünkü
Kendimize tapıyoruz, tanrılara değil

Kara Geceler, kara geceler
Bozulur acılar yavaş yavaş...
Bozulur heceler
Acı yine bana düşer
Şimdi, bulutlanmış soğuk havalar yorgun
Çok kavga ettim soruna falan doydum
Döktü yoluma yalan soysuz,
Bilmedim koruma makam koltuk,
Bu yüzden ödedim boyuma kadar borcu
Olsun! Olsun divanelerin onur
Hüzündür bizimki gibi hikâyelerin sonu
Cihan öyle adaletsiz bir cenk meydanıdır ki
Zaferler kumandanın, ölümler piyadelerin olur
İnsan en yakınından yenilir sevince,
Bu yüzden gönlüm artık mesafeleri korur (Bütün ifadeleri sorun)
Kalbimi kıranlardan özür beklemem zaten hep bi' bahaneleri olur
Geçmiş kendimle hep mücadele bi' ömür
Başarmak önemli değil, denemek bi' onur
Çirkin şeyler yaşamaktan korkmam
Çünkü güzel şarkıların genelde çirkin hikâyeleri olur

Kara Geceler, kara geceler
Bozulur acılar yavaş yavaş...
Bozulur heceler

Acı yine bana düşer


Söz & Müzik: Sarp Palaur

Şanışer Biyografi

Şanışer, asıl adıyla Sarp Palaur, 2006 senesinden bu yana ürettiği işleri internet üzerinden dinleyicilerinin beğenisine sundu, bir indie sanatçı olarak kitle bazında sınırları zorlayarak milyonlarca insana ulaştı.

2011 yılında ana akım müzik endüstrisinin içine kısa bir süre için girip, önemli müzik kanallarında klipleriyle, pek çok ulusal talk show programında performanslarıyla yer aldı.

Ana akım müziğin kısıtlayıcılığını kendine uygun bulmayan Sarp, müziğini daha özgürce icra edebilmek için indie bir alternatif rap sanatçısı olmayı seçip, sonrasında ürettiklerini internet üzerinden dinleyicilerine ücretsiz sunmaya devam etti.

Müziği ana akım anlatılardan ibaret görmeyi reddeden Şanışer, dünyayı, sistemi, insanı ve insani duyguları klasikleşmiş çizgiden uzak; kendine has tarzıyla anlatarak son yıllarda dikkatleri üzerine topladı.

Kısa Kısa…

· 1987 yılında dünyaya gelen Sarp, ilk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra yaşamına Antalya'da devam etti.

· 2000 yılında evinde ilk deneme kayıtlarını aldı.2007 yılında müziğini internet dinleyicisinin beğenisine sundu.

· 2008 yılında Miller Music Factory müzik yarışmasında Hiphop kategorisinde 1.lik ödülüne layık görüldü.

· Türkiye’nin pek çok şehrinde, hatta ilçelerinde yüzlerce konser vermiştir. Ayrıca Avrupa’da birçok konserde yer aldı.

· 2018 yılında çıkardığı Ludovico II ile rap dinleyicisinin beğenisini kazanan Şanışer, 2019 yılında çıkardığı Günleri Geride Bırak bu başarısını perçinledi.

· Ardından, müziğin eğlendirmekten ve ana akım sözlerden ibaret olmadığına; bir şeyleri değiştirebileceğine inanan birçok müzisyen ile birlikte doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi konularda susamadıklarını #Susamam adlı projede dile getirdi. #Susamam çıktığı andan itibaren paylaşım ve izlenme rekorları kırdı.

· Sosyal medyada başlatılan Susamam Challange ile Sezen Aksu, Tarkan, Fazıl Say, Cem Yılmaz, Sertab Erener, Hayko Cepkin, Fatih Akın, Ezhel gibi sanatçıların desteği ile bağış kampanyası gerçekleştirildi.

· Susamam projesinin t-shirt satışlarından elde edilen gelir ile köy okullarına yardım kampanyası başlatıldı. Ağrı ve Iğdır’daki iki okul ile başlanan projede önümüzdeki yıl içerisinde farklı bölgelerde 15 okula daha kütüphane yapılacak.

Editör: TE Bilisim