Sibel Can'dan Emre Altuğ'a, Özcan Deniz'den Mustafa Sandal'a kadar ünlü isimlere verdiği şarkılarla adından söz ettiren Soner Sarıkabadayı, 'Trio' adlı abümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Müzik sektöründe çok iyi müzisyenler olduğunu belirten Sarıkabadayı; Tarkan, Sertab Erener ve Ajda Pekkan ile bir albümde buluşmak istediğini belirtiyor.

Albümünüzü anlatır mısınız?
Yedi aydır bu albüm üzerinde çalışıyorum. Albümüm eski ve yeni şarkılarımı topladığım iki ayrı CD'den oluşuyor. Birinci CD'de, 'Burada Biri Var', 'Muhattap' ve 'Pişman Değilim' şarkıları ve onların remixleri bulunuyor. İkinci CD'de 2009'dan itibaren art arda yayınladığım 'Buz', 'Pas', 'Sadem', 'Seveni Arıyorum', 'İtiraz' ve 'Tuzlu Su' isimli şarkılarım bulunuyor. İki CD'yi birleştirince de 'Trio' albümüm ortaya çıktı.
ortak dilimiz müzik
Albümünüz için kimlerle çalıştınız?
İspanyol bir prodüktör olan Javier Limon ile çalıştım. Üç tane şarkının prodüktörlüğünü ve düzenlemelerini yaptı. İspanya'dan, Amerika'dan, Brezilya'dan müzisyenler çaldı. Bir Türk olarak yurt dışındaki, başka coğrafyalardaki müzisyenlerle çalışmak, onlarla ortak dil olan müzikte buluşmak çok mutluluk vericiydi.
Yurt dışına açılmak gibi bir hayaliniz var mı?
Tabii ki. Bizim ülkemiz Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahipseniz, o zaman Avrupa'nın en güçlü müzik pazarına da aday olmaya hazırsınız demektir. Özetlersek, biz dünya müzik sektörü için çok önemli bir ülkeyiz. Sadece zamana ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
Sizce müzik piyasasının eksikleri neler?
Eksiklerimiz olduğu doğru. Örneğin Milli takımımız da çok iyi ama Avrupa şampiyonasına katılamıyoruz. Bu bizim yeteneksiz olduğumuzu göstermez. Müzikte de böyle. Sıkıntıları aştığımız zaman başarı gelecektir. Olumsuz görünen şeylere olumlu bakabilmek çok önemli. Çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki 20 yıl içinde, dünya müziğinde en fazla yükselme grafiği yaşayacak olan müziğin Akdeniz müziği olacağına inanıyorum.

ÖNCELİK ŞARKI YAZMAKTA
Şarkı söylemenin yanı sıra söz de yazıyorsunuz. Hangisi daha keyif veriyor size?
Öncelikle şarkı sözü yazarıyım. Bu benim için hayatımın anlamı. Şarkılarımda anlatılamamış olanları ifade etmek istiyorum. Daha derinden anlatabilmek için de, daha derine dalabilmek lazım. O da bir gerçeklik gerektiriyor. Sonuç olarak derinlere inebilmek için önce üzerinizdeki ağırlıklardan kurtulmanız gerekiyor. Ben de sadece işime konsantre olup söz yazarlığına kafa yoruyorum.
Son bestelerinizi kimlerden duyacağız?
Mustafa Sandal, Özcan Deniz ve Kutsi'nin albümlerinde yer alacak. Sertab Erener ile de çalışmaya başladık. İleride inşallah Ajda Pekkan'la, Tarkan'la ve Sertab Erener'le birer albüm yapmak istiyorum. Ülkemiz bir şarkı yazarı için adeta cennet; çok önemli yeteneklerimiz var. Ajda Pekkan bence ülkemizden en az beş yıl ileride yaşıyor, Tarkan zaten megastar. Sertab Erener bence dünya starı. Yeteneğimi bu kadar önemli yetenekler ile buluşturmak beni çok heyecanlandırıyor.
GÜNAYDIN
Editör: TE Bilisim