Verdiği kötü haberlerle 'Felaket Tellalı' olarak ünlenen ünlü şarkıcı Onur Akay, taverna müziğin usta ismi Metin Kaya’nın 58 yaşında vefat ettiğini duyurdu.

Bir döneme şarkılarıyla ve sahne programları ile damga vuran Metin Kaya’nın vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Akay, üç gün önce ise Kaya’nın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve durumunun ağır olduğunu yazmıştı. Şimdi ise kendi internet sitesinde yeni bir yazı yazan Akay, “Taverna müziğin usta ismi Metin Kaya, lenfoma kanseri ile savaşıyordu ve yoğun bakımda tedavi görüyordu. Değerli sanatçımızı maalesef dün kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sanatçının cenazesi bugün Şakirin Camii'nde İkindi Namazı'nı müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

METİN KAYA KİMDİR?

11 Şubat 1961 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Metin Kaya, küçük yaşlarda mandolin çalmayı öğrendi. ‘Günüm Seninle Başlar’ isimli ilk albümünü 1985 yılında yapan Kaya, ardından ‘Barışmaya alıştık’ albümünü çıkardı. ‘Sıktı mı Canını’ isimli albümü ile müzik piyasasında ses getiren Kaya'nın; ‘Nerde Trak Orda bırak’, ‘Aklımı Seveyim’, ‘Ayrılacağım’ gibi albümleri taverna müzik dinleyicisi tarafından çok sevildi.

Editör: TE Bilisim