50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış kokteyli Antalya’da Harrington Hotel’de gerçekleştirildi. Açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl 50.’si gerçekleştirilecek festivalin jüri başkanı Türkan Şoray gecede ilgi odağı oldu. Kokteyle usta oyuncu Ahu Tuğba kızı Anjelik ile katılırken, Coşkun Öğün, Ushan Çakır, Ekin Türmen, Sefa Önal gibi isimler dikkat çeken diğer ünlüler arasında yer aldı.

SULTAN’A SÜRPRİZ

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Ahu Tuğba gecede vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Türkan Şoray’ın fotoğraflarını biriktiren bir hayranı sanatçıya yıllarca biriktirdiği arşivini göserdi. Ahu Tuğba da hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Türkan Şoray, “Herşeyden once basın mensubu arkadaşlarımıza festival gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Festivalin 50. Yılında Antalya da bulnmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Başkanımıza bana bu önemli görevi verdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkan Şoray’a bu sene ödül var mı diye sorulması üzerine, Başkan Akaydın “Türkan Şoray’a kalbimizin en değerli ödüllerini sunmaya her zaman hazırız. Bize incelik ve zarafet kattı. Katıldığı için ben teşekkür ediyorum” dedi.
TUNCEL KURTİZ VE TURGUT ÖZAKMAN UNUTULMADI

Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sahnede yaptığı konuşmada, “ Türkiye’nin en uzun soluklu sanat festivalinin ev sahipliğini yapma şerefi bana isabet ettiği için belediye başkanı olarak heyecanlıyım ve çok onurluyum. Bu sene kısa bir sure once hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim için büyük acı oldu. Saygıyla anıyoruz.” dedi.
Akaydın, “Bu yolculuğa 1964 yılında başladık, bu festivalde ki temel amacımız, 50. Yılında festival damga vuranları anmak, onurlandırmak ve taçlandırmak. Yakın geçmişte çok değerli yönetmenlerimizden Halit Refiğ ve Atıf Yılmaz’ı kaybettik. Onları andığımız gibi Türk Sinemamızın iki değerli ustası Türkan Şoray ve İzzet Günay’da aramızda olacaklar. Sinema kültürünün barışçı, sevgi dolu selamlarını bütün Türkiye’ye Antalya halkı adına gönderiyorum.” dedi.

RİO KARNAVALI GÖRÜNTÜLERİNİ ARATMADI

Açılış kokteylinde ki gecede ki festival coşkusu Rio Karnaval görüntülerini aratmadı. Gecede çeşitli müzisyenlerin yanı sıra Küba Dans Grubu, Natilo Bellas sahne aldı. Akrobasi gösterilerininde yapıldığı gece havai fişek gösterileriyle sona erdi. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim