Antalyalıların merakla ve heyecanla toplanarak umdukları 56.Altın Portakal film festivalinde bekledikleri ve görmek istedikleri sanatçılar ve kortejin sönük geçmesi Antalyalıların morallerini bozdu. Açılış gecesine gösterdikleri ilgiyi kapanış gecesine göstermediler.
Festivalin başarısız geçmesinin en büyük sebeplerinden biri yıllardır Antalya film festivallerine 25 yıl emek veren davetli gelen Sanatçıları Havaalanından karşılayıp kucaklayan bir hafta boyunca ilgilenen ve tekrar Havaalanına yolcu eden 75 yaşında Türk Sinemasına damga vurmuş Antalyada yaşayan ve 50 Yıl oyunculuk yapmış gerçek Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Coşkun Gögen yani 'Tecavüzcü Coşkun' Festivale davet edilmemişti. Coşkun Gögen ile birlikte halkın görmek istediği sanatçılardan Ediz Hun, Kadir İnanır, Göksel Arsoy, Şener Şen, Selda Alkor, Müjde Ar, Nuri Alço, Serdar Gökhan, Tamer Yiğit, Murat Soydan, İlyas Salman, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Perihan Savaş, Meral Orhansoy, Ahu Tuğba, Banu Alkan, Serpil Çakmaklı, Mahmut Cevher, Hababam sınıfı oyuncuları gibi ve daha birçok değerli Yeşilçam oyuncuları kortejde ve festivalde yoklardı. Bu saydığımız sanatçıların 56 yıl boyunca hepsinin emeği vardı. Film festivalinin özünde Kortej her zaman çok önemli olmuştur. Fakat katılım çok zayıftı. Ahmet Mekin, Selma Güneri, Salih Güney ve Yusuf Sezgin vardı. Festivalin özünde fotoğraf sergileri vardı,festivalin özünde,afişlerin sergileri vard,festivalin özünde sinema cihazlarıyla ilgilii cihaz ve malzeme sergileri vardı.festivalin özünde yazlık sinema gösterimleri vardı.Festivalin özünde Üniversitelerde sinema söyleşileri ve paneller vardı.Ama bunların hiç biri olmadı ve başarısız geçti.
Bazı Sinema vakıfları ve Sinema derneklerinin davet edilmemiş olması ve 917 misafir konuk davet eden festival yönetimi gerçek sinema emekçilerini davet etmemesi başarısızlığın diğer nedeni olsa gerek.Festivalde sadece 4 sinema salonunda gösterim yapılması da başarısızlık nedeni oldu.Davetliler arasında 50 yılını 60 yılını sinemaya vermiş o kadar önemli kişiler de vardı ki bu sinemacılardan gerçek anlamda yararlanamadılar.

Umarız bundan sonraki film festivallerinde bu hatalar yapılmaz daha güzel daha canlı daha mutlu bir festival yaşarız.Antalyalı sinemaseverler bundan sonraki festivallerde Türk Sinemasının gelmiş geçmiş bütün sanatçılarını oyuncularını görmek istiyorlar. Muharrem ERDEMİR.

Editör: TE Bilisim