Hazar Strateji Enstitüsü’nün basılı yayınlarından Hazar World dergisinin organize ettiği yarışmanın ödül töreni önceki gece (16.02.2015) Feriye Sineması’nda gerçekleşti. Ödül törenine aralarında Hazar Strateji Enstitüsü Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Ayşenur Arslan, Ardan Zentürk, Mustafa Karaalioğlu ve Hazar Strateji Enstitüsü Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Halil Akıncı’nın jüri üyesi olduğu yarışmanın sunuculuğunu Ece Vahapoğlu yaptı.

Medcezir disinin oyuncuları Batuhan Begimgil ve Batuhan Ekşi ile birlikte Güllerin Savaşı dizisinin sevilen oyuncusu Sercan Badur genç sinemalacılara desteklerini göstermek için organizasyona katıldı.

Yarışmada birinciliği ve 10 bin TL’lik ödülü Cennet Çiçekleri isimli filmiyle Ömer Miraç Tunç aldı. SOCAR, tüm finalistlere son dakika sürprizi yapıp, bin liralık çekler hediye etti.


“ÖZGECAN KIZIMIZIN YAŞADIĞINI 23 YIL ÖNCE DE YAŞADIK!”

İki gündür Özgecan’ın gözleri, 23 yıldır da, Hocalı’da tecavüze, şiddete uğrayıp, katledilerek kadınlarımızın gözleri, gözlerimizin önünden gitmiyor!

“Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ” temalı yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva şunları söyledi;

“Son iki gündür hepimiz bir şok yaşıyoruz. Bir kızımızın, kardeşimizin hunharca, vahşice katledilmesinin şokunu. Ona Allah’tan rahmet diliyor, ailesinin acısını paylaşıyoruz. İki gündür Özgecan’ın gözleri, 23 yıldır da, Hocalı’da tecavüze, şiddete uğrayıp, katledilerek kadınlarımızın gözleri, gözlerimizin önünden gitmiyor!Onlarca kadınımız, Özgecan’ın yaşadıklarını yaşadılar. Biz hiç bir zaman, dünyanın hiçbir yerinde insanların öldürülmesine taraftar olan bir toplum olmadık ama Charlie Hebdo için yürüyen batılı liderler, yüzlerce insan, Ermenistan askerleri tarafından katledilirken neden yürüyüş yapmadılar? Neden seslerini hiç duymadık? Ölenler hangi milletten olursa olsun önce insandı. Biz hala o sesleri duymuyoruz! Bu bir insanlık utancıdır!

Biz sadece adalet istiyoruz! O katliamı yapan insanlar, Ermenistan’da önemli görevlerdeler. Dünyanın “insan hakları” diye bar bar bağıran örgütleri, devletleri, 1 milyon insanın kendi evinde yaşama hakkının Ermenistan tarafından ihlaline çok sakin bakıyor! Fransa Cumhurbaşkanı sözde Ermeni soykırımının 100. yılı için “Erivan’a gideceğim” diyor. Senin babanın bile görmediği olaylarla gidiyorsun da, neden her şeyini gördüğün Hocalı için bir açıklama yapmıyorsun? Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla, milletimize karşı neler yapıldığı ortada. Ben böyle bir şeyi hazmetmem, dedelerime de böyle bir leke vurulmasını asla kabul etmem”.


Editör: TE Bilisim