Hülya Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Türk Sineması’nı var eden isimlerin başında gelen, sinemamızın yaşayan bir hazinesi Safa Önal oldu.

420 senaryosuyla Guinness Rekorlar kitabına giren senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı Koçyiğit "Hayatını hikaye anlatmaya adamış birinin hikayesini anlatmaya nereden başlanır?” sözleriyle karşıladı.

“Ben Babamı Öpemedim İsterim ki Oğlum Beni Öpsün”

Hülya Koçyiğit, usta ismi sinemanın yanı sıra çocukluğundan da sorular sordu. Önal’ın babasıyla ilgili paylaşımını anlatması stüdyoda duygusal anlar yaşattı. Önal’ın paylaşımı “Babam senaryo yazmamı istememişti ama ben ben vazgeçmemiştim bir gün 'Kanlı Para' afişi tam babamın oturduğu yerin önüne asıldı adım başrol Ayhan Işık’tan büyük yazıyordu babam afişi gördükten sonra gururla ‘Oğlum’ dedi bana. O anki mutluluğumu anlatamam. O yırttı ben yazdım, o yırttı ben yazdım ama sonunda kabullendi. Babam sert adamdı onu öpemedim şimdi isterim ki oğlum beni öpsün” oldu.

Sinemamızın usta yönetmenlerinin Lütfü Akad, Ertem Eğilmez, Şerif Gören, Metin Erksan, Atıf Yılmaz, Osman Seden’in bilinmeyenlerine de değinen Safa Önal, Yeşilçam dünyasını da izleyicilerle paylaştı.

“Hayal Kurmanın En Büyük Kuralı Okumaktır”

Hayal kurmanın en büyük kuralının okumak olduğunu belirten Safa Önal “Senaryo yazmak isteyen arkadaşlara tavsiyem okumalarıdır. Sabah, öğlen, akşam sürekli okusunlar” derken, programda senaryo yazmanın inceliklerinden de bahsetti.

“Taçsız Kral” , “Umut Dünyası” , “Ah Güzel İstanbul” ve “Vesikalı Yarim” filmlerinin senaryolarını kitap yapmamı istiyorlar diyen Safa Önal denedim ama pek yapamayacağım gibi bakalım belki olur dedi.

Program Safa Önal’ın okuduğu şiirle sonlanırken, usta ismin, Koçyiğit'in sorularını tüm içtenliğiyle cevapladığı Film Gibi Hayatlar sımsıcak bir programla daha evlere konuk oldu. Türk Sineması’nın hazinelerinin ağırlanmaya devam edildiği, Hülya Koçyiğit’in sunumuyla “Film Gibi Hayatlar” her Pazar saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim