OLCAY ÜNAL SERT

Yönetmenliğini Yüksel Alagöz’ün yaptığı, başrolleri Mustafa Tivem, Çınar Altuntaş, Elif Kabacıoğlu, Özlem Yamaner Demirci, Ahmet Meriç Dündar, Halime Yuva ve Osman Şengül’ün paylaştığı,  ‘Sınırın Rüyası’ adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı.

Şevket Alagöz’ün hikayesinden Beyazperde’ye uyarlanan filmin senaryosunu aynı zamanda filmin yönetmeni olan Yüksel Alagöz kaleme aldı. Sanat yönetmenliğini Enver Arat'ın üstlendiği ‘Sınırın Rüyâsı’ adlı film 1 Ocak 2015’de vizyona girecek.

Çınar Altuntaş “72 ülke gezdim maalesef gittiğim ülkelerde de gördüm, her sakallıya terörist gözüyle bakılıyor, bu yanlış!” diyor.

Yakışıklı ve başarlı oyuncu Çınar Altuntaş filmde Samet Balaban karakterini canlandırırken, Türkiye’nin geleceğini tehlikede görünce ‘Türkiye’nin İstikbali Derneği’ni kurmaya karar veren milliyetçi, vatansever bir genci oynuyor.  El Kaide’nin 11 Eylül 2001’de New York’ta gerçekleştirdiği terör saldırısına da değinilen filmde, bazı Batılıların İslamiyet’e terör gözüyle bakıp,  ‘İslami terör’ algısını nasıl yaymaya çalıştıklarını anlatıyor. 
Filmin başrol oyuncularından Çınar Altuntaş “Anadolu  Ateşi ile birlikte 72 ülke gezdim. Maalesef gittiğim ülkelerde de gördüm ki her sakallıya terörist gözüyle bakıyorlar, bence bu çok yanlış. Bu durum dünya’nın büyük bir yarasıdır.” diyor.
Filmin konusu:  İbrahim (Mustafa Tivem) bir ilkokulda Tarih öğretmeni olarak görev yapar. Derslerde sürekli olarak müfredatın dışına çıkması uzun zamandır birilerinin dikkatini çeker. Bu arada ülke’nin çeşitli yerlerinde Türkiye lehine konferanslar verir. Artık başı beladadır. Önce karısı tarafından terk edilir. Çok sevdiği kızı elinden alınmaya çalışılır. Ve nihayet işinden atılması son noktadır. İbrahim artık tek başınadır. Ve hayatını geri kazanması için çok çalışması gerekecektir. Her şeyin kötüye gitti bir anda yolları öğrencisi Samet Balaban (Çınar Altuntaş) ile kesişir.  Samet’in (Çınar Altuntaş) ‘Türkiye’nin İstikbali Derneği’ni kurduğunu öğrenince  birlikte konferanslar vermeye başlayan İbrahim (Mustafa Tivem)  Amerika’ya giden eşinin kızını da elinden alacağını düşünerek büyük sıkıntı yaşar. 
Çınar Altuntaş ve Mustafa Tivem 'Sınırın Rüyası' sinema filminde.

Mustafa Tivem

Çınar Altuntaş filmde milliyetçi vatansever bir genci oynuyor.

'Sınırın Rüyası' sinema filminin çekimleri Antalya ve Ankara da gerçekleştirildi.

Çınar Altuntaş 'Sınırın Rüyası'ında Samet Balaban karakterini oynuyor.


Editör: TE Bilisim